Βρήκαν τα σπίτια τους …λεηλατημένα. Παραβιασμένες πόρτες και παράθυρα, αναστατωμένες ντουλάπες και συρτάρια και τα κοσμήματα και τα χρήματα τους να έχουν κάνει …φτερά.

Οικογένειες Ηρακλειωτών που απουσίασαν για μερικές ώρες και επιστρέφοντας βρέθηκαν τετ-α-τετ με έναν εφιάλτη.

«Καθόμουν στο σαλόνι και διάβαζα ένα βιβλίο και άκουσα ένα θόρυβο σαν να πέφτει ένα μέταλλο στο δάπεδο. Αρχικά δεν έδωσα σημασία, νομίζοντας ότι είναι η σύζυγος μου. Όταν όμως συνέχισα να ακούω τον θόρυβο κινήθηκα προς το συγκεκριμένο δωμάτιο. Είδα το εξωτερικό πατζούρι της ξύλινης μπαλκονόπορτας ανοιχτό και μία σκιά….» περιγράφει Ηρακλειώτης, ο οποίος στάθηκε …τυχερός αφού οι δράστες έμειναν στην απόπειρα.

Απογευματινές ώρες έλειψε από το σπίτι της μία Ηραλειώτισσα και όταν επέστρεψε το βρήκε αγνώριστο. «Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας υπήρχαν σκαλωσιές για εργασίες και ανέβηκαν από ‘κει» περιγράφει στην κατάθεση του, αναφέροντας ένα προς ένα τα κοσμήματα που έκλεψαν.

Τετραμελής οικογένεια χρειάστηκε να λείψει και στο …πόδι της άφησε συγγενικό πρόσωπο. Πήγε η γυναίκα να ποτίσει τα λουλούδια και είδε την μπαλκονόπορτα της κουζίνας ανοιχτή. Τα υπόλοιπα είναι προβλέψιμα… Η αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Ηρακλειώτισσα που διαμένει μόνη της στην περιοχή του Μασταμπά δεν γλίτωσε από την δράση των διαρρηκτών, οι οποίοι εκτιμάται ότι αναρριχήθηκαν από το στέγαστρο της πυλωτής. Ξεπερνά τις 50.000 ευρώ η αξία των κλεμμένων κοσμημάτων.

Αυτές και πολλές άλλες μαρτυρίες περιλαμβάνονται στην δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου που διαβιβάστηκε στην δικαιοσύνη.

Για τις 26 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών κατηγορούνται τρεις νεαροί, ηλικίας από 21 έως 25 ετών, με ποινικό παρελθόν.

Οι δύο συνελήφθησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.