ΕΦΚΑ: Σάλος για την υπάλληλο που ζήτησε μίζα 4.000 ευρώ για επίδομα αναπηρίας – Άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων

Οργή και σάλο έχει προκαλέσει η δράση της 49χρονης υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, η οποία συνελήφθη από τους Αδιάφθορους, με την κατηγορία της Δωροληψίας, καθώς αποσπούσε χρήματα για να διευκολύνει τη χορήγηση επιδόματος αναπηρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 08.08.2024 20:25Διπλός σεισμός χτύπησε κοντά στο Άγιο Όρος: Οι πρώτες πληροφορίεςΕλλάδα | 08.08.2024 20:37Φωτιά στο Βόλο: Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής - Στη μάχη της κατάσβεσης και εναέρια μέσα

Μετά τις αντιδράσεις ο ΕΦΚΑ γνωστοποίησε πως προχώρησε σε άμεση αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπομπή στο πειθαρχικό. Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, «το περιστατικό αυτό, για το οποίο κατηγορείται η υπάλληλος, πέρα από τη σοβαρότητά του, αντιβαίνει στις αξίες της διαφάνειας, της ηθικής και της ακεραιότητας, που διέπουν τη λειτουργία του φορέα.

Η διοίκηση του φορέα παραμένει προσηλωμένη στη συνεχιζόμενη προσπάθεια για τη θωράκιση της διαφάνειας και της αξιοκρατικής αξιολόγησης σε κάθε πτυχή της λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Οι εσωτερικοί έλεγχοι θα ενισχυθούν και θα συνεχιστούν με αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του e-ΕΦΚΑ και να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον».

Εξοργιστική φωτογραφία

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το ethnos.gr φαίνεται η 49χρονη να παζαρεύει μέσω μηνυμάτων με το θύμα της για να καταβληθεί το επίδομα αναπηρίας στη μητέρα της 56χρονης. Μάλιστα η 49χρονη υπάλληλος, έκανε και δόσεις στην καταγγέλλουσα, η οποία δήλωσε αδυναμία να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό των 4.000 ευρώ, ενώ η υπάλληλος διαμήνυσε στο θύμα ότι αν δεν της έδινε τα 4.000 ευρώ τότε η καταβολή του επιδόματος που εκ του νόμου δικαιούνταν η μητέρα της δεν θα γινόταν.

Δωροληψία υπαλλήλου ΕΦΚΑ: Το εξοργιστικό SMS της υπαλλήλου στο θύμα

Κάπως έτσι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή της η οποία έγινε έπειτα από επισταμένη έρευνα των στελεχών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της δράσης της 49χρονης έπαιξαν οι συνομιλίες που είχε με συναδέλφους της για την υπόθεση καθώς και με την ίδια την καταγγέλλουσα.

Μάλιστα, για τις «απαιτήσεις» της ήταν ενήμερος και ο σύζυγός της ο οποίος επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση. Για την παράδοση του ποσού ορίστηκε ραντεβού στην Αθήνα. Κατόπιν αυτών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσημείωσαν τα χρήματα και εν συνεχεία τα παρέδωσαν στη γυναίκα που με τη σειρά της τα έδωσε στην υπάλληλο. Μετά λοιπόν από τη συνάντηση αστυνομικοί ακινητοποίησαν την υπάλληλο και της πέρασαν χειροπέδες.

Νέα έρευνα για κακούργημα από το Εσωτερικών Υποθέσεων

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η εν λόγω υπάλληλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα που να αφορά στην έγκριση των επιδομάτων αναπηρίας. Αντίθετα ήταν υπεύθυνη για τη συγκρότηση υγειονομικών επιτροπών για αναπηρικές συντάξεις.

Στο σπίτι της 49χρονη βρέθηκαν περίπου 62.000 ευρώ μέσα σε φακέλους τα οποία έκρυβε σε διαφορετικά σημεία περίπου. Παράλληλα μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν κάποιες ύποπτες συνομιλίες μεταξύ της συλληφθείσας και έτερης συναδέλφου της στις οποίες γινόταν λόγος για τοποθετήσεις συγκεκριμένων ατόμων σε συγκεκριμένες θέσεις.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Κόλαση πυρός στο Ρέθυμνο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και τους ισχυρούς ανέμους – Εκκενώσεις οικισμών και νέες ενισχύσεις από την Αθήνα

fb56d2ab-9fd7-46f7-b164-519eead2feaa.jpg

Αντιδράσεις μετά από ανάρτηση της Βόζεμπεργκ για τον Τεντόγλου και… mea culpa από την ευρωβουλευτή - «Τεχνικό λάθος»

1f3946ce-872c-4fc7-8875-da87315d858c.jpg

Τραγωδία στην Ερέτρια: Καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων με μία νεκρή και 3 τραυματίες

53fdf901-53a7-4f2d-ba5c-35d99c5ccac6.jpg

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Δεν θα δούμε τελικά τα ιπτάμενα ταξί - Δεν έχουν πιστοποίηση

b13eb051-1f66-4682-964a-7dcd7341e299.jpg