ΕΓΓΡΑΦΟ | Τελικά, ποια είναι η αλήθεια για την χρηματοδότηση του νέου Δημαρχείου στους ιταλικούς στρατώνες; Πως χάθηκαν τα 6 εκ. ευρώ;
- Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Καλογριδάκης διέψευσε τον Γιώργο Σταθάκη για τη χρηματοδότηση του νέου Δημαρχείου.
- Δεν υπήρξε δέσμευση των 6 εκ. ευρώ για το νέο Δημαρχείο στους ιταλικούς στρατώνες, ανακάλυψε η νέα δημοτική Αρχή.
- Οι μελέτες για το έργο γίνονται με ιδίους πόρους, ενώ ο διαγωνισμός αναμένεται στις αρχές του 2026.
- Τα χρήματα χάθηκαν, επειδή δεν έγινε ανανέωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020.
“Αδειασε” τον πρώην Υπουργό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βουλευτή Χανίων, Γιώργο Σταθάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λογοδοσίας της δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καλογριδάκης, για το θέμα της κατασκευής του νέου Δημαρχείου στους καμμένους πρώην ιταλικούς στρατώνες.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Ονειρο Είναι τα Χανιά”, Βασίλη Κωνστανταράκη, για το που βρίσκεται το όλο θέμα, ένα χρόνο μετά την παραχώρηση του ακινήτου στο Δήμο Χανίων, ο κ. Καλογριδάκης είπε πως… δεν υπάρχει χρηματοδότηση και ότι μόλις ανέλαβε η δημοτική Αρχή το 2019 διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία δέσμευση του συγκεκριμένου ποσού των 6 εκ. ευρώ, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον κ. Σταθάκη και την τότε δήλωσή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μνημείο αδιαφορίας» το μνημείο της Μάχης της Κρήτης στη Συκολιά
Red Line – Η Λυδία Δαμπασίνα χαράζει την «κόκκινη γραμμή»
Μάλιστα, πρόσθεσε πως σήμερα συντάσσεται ο φάκελος δημοπράτησης των μελετών για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό, που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2026. Οι μελέτες θα γίνουν από ιδίους πόρους που έχουν δεσμευτεί, ενώ εν συνεχεία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση.
Να υπενθυμίσουμε ότι η δήλωσε του κ. Σταθάκη το 2019 ήταν η εξής: “Σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, η Κυβέρνηση αποφάσισε να δεσμεύσει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του κτιρίου των ιταλικών στρατώνων, διατηρώντας πλήρως τα αρχικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του”.
Από μία μικρή έρευνα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, διαπιστώνεται ότι το 2019 είχε υπογραφεί η σχετικήαπόφαση εκταμίευσης των 6 εκ. ευρώ και το Υπουργείο Πολιτισμού έχει αποστείλει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το τεχνικό δελτίο, με την απόφαση να κοινοποιείται στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να εκτελούνται πληρωμές.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ
44465xi8-6pspΛήψηΤο PARAKRITIKA.GR επικοινώνησε με τον κ. Σταθάκη, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει όσα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο σημείωσε πως τα χρήματα χάθηκαν, καθώς δεν υπήρξε ανανέωση στο επόμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020. Πρόσθεσε δε πως αυτό γίνεται στο ΠΔΕ κάθε χρόνο, πολύ δε περισσότερο για σημαντικά έργα που “τρέχουν” για να μη χάνονται χρηματοδοτήσεις, τονίζοντας ότι αυτό θα έπρεπε να το ήξεραν όσοι ασχολούνται με το “αντικείμενο”.