Πολιτική ΑΡΘΡΑ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Στο σημείο Ελληνικό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας αναμένεται να παρευρεθεί για να σηματοδοτήσει τη Νέα Ελλάδα πάνω στα ερείπια του χθες. Το αχανές οικόπεδο αναμένεται να γεμίσει μπάζα από το γκρέμισμα της ιστορίας του Αεροδρομίου της παραλιακής που χρησιμοποιήθηκε από τους κατακτητές Γερμανούς, τον ευπατρίδη Ωνάση και τη Μιμή του Ανδρέα καταγράφοντας την ένδοξη μεταπολεμική σύγχρονη ιστορία της Αποικίας μας.

Αν ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χρησιμοποιήσει τα μπάζα αυτά για να φτιάξει τη Νέα Ελλάδα με τα σκάφη αναψυχής και τα βαπόρια στις ιδιωτικές επισκευαστικές ακτές να ξεφορτώνουν το ξεσκονισμένο εμπόρευμά τους θα φανεί σύντομα. Ένας χρόνος της πολιτικής εξουσίας του συμπληρώνεται σύντομα την 7η Ιουλίου 2020 και οι επιτήδειοι Έλληνες και αλλοδαποί όμορων Κρατών και όχι μόνο επιδιώκουν τις τελευταίες ημέρες και νύχτες να δώσουν έναν πανηγυρικό τόνο μέσα στη βαθιά ύφεσή μας που αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ το 7%.

Μια βαθιά ύφεση που μεταφράζεται σε χιλιάδες νέους ανέργους και νέες κλειστές επιχειρήσεις, μαζί με μισθούς πείνας. Ψιλά γράμματα για το διεθνές παρακράτος των Ελλήνων πατριωτών, τους επενδυτές του 1 ευρώ και την ντόπια νομενκλατούρα ολιγαρχών με τους φουσκωμένους λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού. Εξάλλου η ελληνική μαγκιά, το ελληνικό dream, αν δεν μεταφράζεται στο ξεπούλημα και την αντιπροσωπεία της Ελλάδας στους αποικιοκράτες, στην αιώνια υποθήκη στο ΤΑΙΠΕΔ, στην παράδοση και αποκήρυξη του ορυκτού πλούτου, στον πατριωτισμό της σκόνης, στη λεηλασία των ΕΣΠΑ και λίγες ακόμα ηρωϊκές εθνικές ενέργειες, σε τι άλλο μπορεί να αποδοθεί, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, εκλέχτηκε από τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του να διαδεχθεί τον επαίσχυντο πολιτικά και αρνητή της μοναδικής ελληνικής ταυτότητας της Μακεδονίας Αλέξη Τσίπρα. Δυστυχώς, όμως, με άλλους επέλεξε να κυβερνήσει, όπως και οι προκάτοχοί του. Ηγετικές πολιτικές μορφές της κυβέρνησης Μητσοτάκη θυμίζουν τόσο πολύ τους προκατόχους τους Φλαμπουράρη και Παππά και πολιτικά πια μοιάζουν σαν δύο στάλες ιστορίας, συνεχίζοντας το θεάρεστο πολιτικό έργο τους.

Η ταμπακιέρα της 7ης Ιουλίου και το τεχνητό πανηγυρικό ενίοτε και αποκαλυπτικό και εκρηκτικό κλίμα άλλες φορές στοχεύει σε έναν και μόνο σκοπό. Τον επετειακό ανασχηματισμό για το ξεφόρτωμα από το κυβερνητικό βαπόρι των ενοχλητικών για κάποιους όπως οι κ.κ. Σταϊκουρας, Πέτσας, Βρούτσης, Πλακιωτάκης, Στεφανής κ.ά. και η αντικατάστασή τους από εκείνους και εκείνες που ξαφνικά μας βομβαρδίζουν επικοινωνιακά τα τελευταία 24ωρα με βαθιές αναλύσεις οικονομικής ανάπτυξης, πολιτικού lifestyle και άλλες μπαρούφες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη ραφτεί νέα υπουργικά κοστούμια και φουστάνια για τις απαραίτητες "διορθωτικές" κινήσεις.

Κύριε Μητσοτάκη, η Ελλάδα δεν χρειάζεται εγκαίνια για τα μπάζα. Η Ελλάδα χρειάζεται ειλικρίνεια, πολιτική εντιμότητα και μέριμνα για ευημερία και αποτίναξη μίας διεθνούς μαφίας που λυμαίνεται και τη χώρα μας. Η συνταύτιση του Ελληνικού Κράτους με το σκοτάδι και το Παρακράτος αποτελεί αποκλειστική ευθύνη σας και η εθνική ζημία θα είναι ανεπανόρθωτη, σε συνέχεια της εγκληματικής πολιτικής Τσίπρα. Αλλάξτε ρότα πριν να είναι αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αν δεν μπορείτε και εσείς, κατεβείτε από το άρμα μιας επαίσχυντης εξουσίας για να βρεθεί ένας σύγχρονος Έκτορας να μας εμπνεύσει. 

Με την ευκαιρία και της αναχώρησης του Πρεσβευτή της παγκόσμια δύναμης των ΗΠΑ κ.Πάιατ και της ευρωπαϊκής κάνουλας χρημάτων που θα ανοίξει η Μαντάμ "Ο", αφιερώνουμε λίγους στίχους από τον Καβάφη από την Μεγάλη Ελλάδα που δικαιούμαστε και θα έχουμε σύντομα, σε θλίψη της γείτονος Τουρκίας και των Ελλήνων Τούρκο-λάγνων...

...Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πεις πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου·
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς... 

Υ.Γ. Όσον αφορά για το βαθύ ελληνοτουρκικό παρακράτος που καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να με ταυτίσει με την αντιπολιτευτική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και να εφαρμόσει κακές τακτικές του πρόσφατου παρελθόντος, του στέλνω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς.