Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όρισε τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του έργου

Πρόσω ολοταχώς για ηλεκτρονικά διόδια με χιλιομετρική χρέωση σε όλη την Επικράτεια κινείται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά την ολοκλήρωση της αναζήτησης χρηματοοικονομικού συμβούλου για το έργο εγκατάστασης του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτή την στιγμή μόνο η Ολυμπία Οδός λειτουργεί με αναλογική χρέωση διοδίων και αποτελεί την πρώτη εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής τρεις είναι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του έργου προϋπολογισμού 172.360 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στην Απόφαση με τίτλο: «Εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, με Σ.Δ.Ι.Τ.»:

«Ανάθεση, σύναψη και εκτέλεση Σύμβασης παροχής υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης (ΕΥΔΕ-ΚΣΕΣΠ,) στη διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου: «Εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, με Σ.Δ.Ι.Τ.», σύμφωνα με τη παράγραφο 1 του άρθρου 128 του ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 4782/21.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto