Πολιτική

Είπαμε...ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε. Ολα στο...αρχείο μας.

5d7e1892825e6328266f9702.jpg
Nα τεθεί στο αρχείο η υπόθεση για το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη αποφασίστηκε από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής των Ελλήνων.Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες που ολοκληρώθηκε το απόγευμα, ο ορκωτός λογιστής που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στα μέλη της επιτροπής δικαιολόγησε τα περιουσιακά της στοιχεία.Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της επιτροπής συμφώνησε σε αυτή τη θέση. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ που δια του Σπύρου Λάππα ζήτησε περεταίρω διερεύνηση.Το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη αφορούσε το οικονομικό έτος 2015 και είχε να κάνει σε σχέση με τον τρόπο αγοράς της οικίας Βολταίρου στο Παρίσι.Δηλαδή εάν είχε αποκτηθεί εξ΄ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ.
Το σπίτι για το οποίο γίνεται λόγος είναι ένα διαμέρισμα στο 7o διαμέρισμα της πόλης (7ème arrondissement) στο ιδιωτικό κτίριο Hôtel de Villette.
Το ιστορικό κτίριο βρίσκεται στη γωνία των οδών quai Voltaire 27 και rue de Beaune 1.
Εξωτερικά,υπάρχει μαρμάρινη πλάκα που υπενθυμίζει πως σε διαμέρισμα του κτιρίου απεβίωσε ο μεγάλος Διαφωτιστής του 18ου αιώνα,στις 30 Μα’ι’ου του 1778.
Ο Βολταίρος έζησε εκεί από το Φεβρουάριο του 1778 μέχρι τις 30 Μα’ι’ου οπότε κι απεβίωσε σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου.
Μπορεί κανείς να δει την μαρμάρινη επιγραφή στην πρόσοψη του κτιρίου αλλά και φωτογραφίες του κτιρίου στο wiki:
https://fr.wikipedia.org/wiki/H%C3%B4tel_de_Villette
Η quai Voltaire θεωρείται από τους αριστοκρατικούς δρόμους της πόλης και σε γειτονικά κτίρια έζησαν κι απεβίωσαν αρκετοί καλλιτέχνες.Είναι ο δρόμος όπου βρίσκεται το Musée d’Orsay και το Musée Rodin στην αριστερή πλευρά του Σηκουάνα.

Πού βρήκατε τα 725.000 ευρώ κ. Πρωθυπουργέ;Του τα δάνεισε ο...Χριστοφοράκος.
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ;;; 

ΠΗΓΗ