Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 για το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 για το περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο

Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση διοργανώνει την Παρασκευή 10 Μαΐου στο Ηράκλειο η ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, με την παρουσία τριών υποψηφίων του συνδυασμού για την ευρωβουλή.

ΗΑθηνά Γιαννουλάκη, ηΗρώ Διώτηκαι οΜιχάλης Κριτσωτάκηςθα βρεθούν στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου συζητώντας με το κοινό για τα θέματα περιβάλλοντος και δημόσιου χώρου στην Κρήτη.

Η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση βιομηχανικών ΑΠΕ, οι συμβάσεις για εξορύξεις στα θαλάσσια οικόπεδα γύρω από την Κρήτη αλλά και η βιομηχανία του μαζικού τουρισμού που απειλεί το φυσικό τοπίο σε όλο το νησί, θα είναι από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος. Πρωτοστατούμε στη δημιουργία μιας πραγματικά οικολογικής και ανατρεπτικής Αριστεράς, ανυπόταχτης απέναντι στα συμφέροντα τις ολιγαρχίας που πλουτίζουν εξαντλώντας τους φυσικούς πόρους του τόπου μας εις βάρος των κατοίκων και της ζωής μας.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο δίνουμε αγώνα για Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη. Με απαγόρευση κάθε εξόρυξης υδρογονανθράκων και σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Με δημόσιο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και ενάντια στις Βιομηχανικές ΑΠΕ, που καταστρέφουν τη φύση και χτυπούν την κοινωνία, με στόχο το κέρδος και την εμπορευματοποίηση.

  • Στηρίζουμε έμπρακτα τα κινήματα υπεράσπισης του φυσικού περιβάλλοντος και προστασίας του δημόσιου χώρου.
  • Απαιτούμε αποτελεσματική Πολιτική Προστασία απέναντι στις καταστροφές της κλιματικής κατάρρευσης που πλήττουν περισσότερο τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και έχουν έντονο ταξικό χαρακτήρα.
  • Διεκδικούμε την πολυδιαφημισμένη «Πράσινη Μετάβαση» να την πληρώσουν οι πλούσιοι και όχι οι λαοί της Ευρώπης.