"Δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό, οι οποίοι βρίσκονται έρμαιο των επιπτώσεων της πανδημίας, την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει περισσότερα από 1,5 δις ευρώ για την επανεκκίνηση του κλάδους στους εργοδότες".

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΕΚΗ που ζητά από την κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους αυτούς που ζουν μέσα στην αβεβαιότητα χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΗ αναφέρεται ακόμα:

“Παρά τις παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό για την άμεση πληρωμή των ανέργων στον χώρο των Ξενοδοχείων και στον Τουρισμό η Κυβέρνηση κωφαίνει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΠΟΕΕΤ καλούν την Κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους στου Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοι ζουν στην αβεβαιότητα καθώς δεν γνωρίζουν εάν και το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται.

Ωστόσο, η πλατφόρμα για τις μονομερής αναστολές σύμβασης σχεδιάζεται να ανοίξει τέλος Ιουνίου αφού η Κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί 18–20 Ιουνίου, επομένως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μετά της 20/06/2021 και οι πληρωμές είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν.

Παράλληλα, η κοροϊδία με τα ένσημα από τις μονομερή αναστολές σύμβασης του 2020 που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο πως θα φαινόντουσαν από την περασμένη Παρασκευή, ενώ η επέκταση της ΚΣΣΕ που αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους όλης τη χώρας ενώ έχει πάρει έγκριση κατά πλειοψηφία από το Α.Σ.Ε. από 11/05/2021 ακόμα ο κ. Χατζηδάκης δεν την έχει υπογράψει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα μήνες τώρα και καλεί τα Υπουργεία Εργασίας & Οικονομικών να στηρίξουν τους εργαζόμενους, δίδοντας τους το δικαίωμα επαναπρόσληψης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Πρόστιμο και σύλληψη ξενοδόχου για… τη μουσική

Self test: Τέλος η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία στις 19 Ιουνίου