Εκλεισε η διαδικασία για τα Πειραματικά Σχολεία στα Χανιά. Πόσοι κατέθεσαν αίτηση για την κλήρωση

Εκλεισε η διαδικασία για τα Πειραματικά Σχολεία στα Χανιά. Πόσοι κατέθεσαν αίτηση για την κλήρωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων για το Δίκτυο Πειραματικών Σχολείων στα Χανιά, προκειμένου οι υποψήφιοι μαθητές να συμμετέχουν στην δημόσια κλήρωση της 17ης Μαΐου.

Για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χανίων έχουν κατατεθεί 49 αιτήσεις, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 27 (7 νηπίων και 20 προνηπίων).

Για το 7ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων κατατέθηκαν 57 αιτήσεις για φοίτηση στην α’ τάξη, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 36.

Για το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων έχουν κατατεθεί 301 αιτήσεις για φοίτηση στην α’ τάξη, με τις προκηρυσσόμενες θέσεις να είναι 72. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές από περίπου δώδεκα (12) ΣΤ’ τάξεις δημοτικών σχολείων επιθυμούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο, αν τεθεί ως μέσος όρος ότι ένα τμήμα έχει 25 παιδιά.

Τέλος, για το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Χανίων δεν ακολουθείται η διαδικασία της υποβολής αίτησης για την κλήρωση, καθώς σε αυτό φοιτούν -εφ’ όσον το επιθυμούν- τα παιδιά που ολοκληρώνουν τον κύκλο των τριών τάξεων του Πειραματικού Γυμνασίου.