Ικανοποιημένος για τη διαφαινόμενη εκλογική του νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών στη Γαλλία εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Μπορείτε όλοι σας να θεωρήσετε ότι μαζί θα φέρουμε αυτό το όραμα ευρωπαϊκής ανεξαρτησίας και οράματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αυτά τα τελευταία χρόνια έδωσαν τόσα πολλά, παντού, σε όλη τη Γαλλία. Ξέρω πολύ καλά τι σας οφείλω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο Μακρόν στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε:

«Καλώ όλους αυτούς που δούλεψαν μαζί μου, να υπερβούν τις διαφορές με τους αντιπάλους μας για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το μέλλον της Γαλλίας». Ο Μακρόν ευχαρίστησε τους υπόλοιπους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών, πλην της Μαρίν Λεπέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 10.04.2022 22:10Μελανσόν: Δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο στη ΛεπένΚόσμος | 10.04.2022 22:27Οι περισσότεροι υποψήφιοι εκτός Β’ γύρου των γαλλικών εκλογών τάσσονται κατά της ΛεπένΚόσμος | 10.04.2022 22:31Εξαϋλώθηκαν οι Σοσιαλιστές στη Γαλλία: Το χειρότερο ποσοστό στην ιστορία τους σε προεδρικές εκλογέςΚόσμος | 10.04.2022 23:23Σκληρή μάχη 2 εβδομάδων Μακρόν – Λεπέν με έπαθλο τον προεδρικό θώκο – Τι θα κάνουν όσοι έμειναν εκτός δεύτερου γύρου

Όπως υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος, τίποτα δεν έχει κριθεί, και διάλογος που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικός για τη Γαλλία και την Ευρώπη. Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά νέα καμπάνια από τον βορρά. Όπως σημείωσε, πάνω από 36 εκατομμύρια πολίτες άσκησαν το δικαίωμα ψήφου τους στον Α’ γύρο των εκλογών και ευχαρίστησε όλους τους συμπατριώτες του που στήριξαν την υποψηφιότητά του, τονίζοντας ότι η εμπιστοσύνη τους τον τιμά και τον δεσμεύει για να υλοποιήσει το σχέδιο προόδου της Γαλλίας.

Να συσπειρωθούμε σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης υπέρ της Γαλλίας

«Καλώ όλους όσοι με στήριξαν να υπερβούν τις διαφορές για να συσπειρωθούμε σε ένα μεγάλο κίνημα δράσης υπέρ της Γαλλίας» σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος και κάλεσε τους συμπολίτες του, ανεξαρτήτως επιλογής στον πρώτο γύρο, να τον στηρίξουν. Τόνισε ότι ορισμένοι εξ’ αυτών θα το πράξουν για να βάλουν φραγμό στην ακροδεξιά, «κλείνοντας το μάτι», με αυτό τον τρόπο, και στους ψηφοφόρους του Μελανσόν. «Τείνω χείρα φιλίας σε όσους θέλουν να εργαστούν υπέρ της Γαλλίας για να χτίσουμε μαζί μία κοινή δράση υπέρ του έθνους μας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.