Έκλεισαν μετά τις 8:30 οι κάλπες στο Ρέθυμνο

Ενδεικτικά στις 8 μ.μ. είχαν ψηφίσει περίπου 3.300 πολίτες, ενώ στις 8:30 που έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν συνολικά 4.189 πολίτες

Στις 8:30 μ.μ., έκλεισαν κάλπες στον νομό Ρεθύμνου, καθώς στις 8 μ.μ. υπήρχε ακόμα κόσμος που περίμενε υπομονετικά στην ουρά να ψηφίσει στην πόλη του Ρεθύμνου, στο Πέραμα και στο Γαράζο Μυλοποτάμου.

Ενδεικτικά στις 8 μ.μ. είχαν ψηφίσει περίπου 3.300 πολίτες, ενώ στις 8:30 που έκλεισαν οι κάλπες, ψήφισαν συνολικά 4.189 πολίτες.

Πρόκειται για συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του Ρεθύμνου.

Το 2017 στην αντίστοιχη διαδικασία είχαν ψηφίσει 2.580 πολίτες.Την παράταση για μία ώρα, έως τις 8το βράδυ, του διαστήματος μέσα στο οποίο μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες ανακοίνωσε νωρίτερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Παράλληλα, η εκλογική διαδικασία που θα αναδείξει τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Αν κανείς από τους έξι υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 50+1% των ψήφων, θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή (12.12.2021).

Ρεκόρ συμμετοχής από τους πολίτες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000, κάτι που σημαίνει πως η προσέλευση έχει ξεπεράσει αυτή της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας, το 2017.

Δυναμική η συμμετοχή και στην Κρήτη

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Κρήτη και το Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής.

kinal4.jpgΑπό τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου.

hrakleio.jpgkinal5.jpgΗ διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

hrakleio2.jpgkinal3.jpgΧανιά: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί στα Χανιά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί, με τον μεγαλύτερο όγκο των ψηφοφόρων να προσέρχεται μετά τις 10 το πρωί, ενώ σύμφωνα με μέλη εφορευτικών επιτροπών η ροή προσέλευσης κρίνεται ικανοποιητική.

Στην πόλη των Χανίων η εκλογική διαδικασία γίνεται σε δύο εκλογικά τμήματα, στο δημαρχείο της πόλης και στην αντιπεριφέρεια όπου έχουν στηθεί από δύο κάλπες ενώ συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα έχουν στηθεί 25 κάλπες σε 20 σημεία, σε δημοτικά καταστήματα , πρώην δημοτικά καταστήματα και αίθουσες πολιτιστικών συλλόγων.

kinal2.jpgΚατά την προσέλευση τους οι ψηφοφόροι, προσέρχονται ένας - ένας ανά κάλπη, ώστε να μην σχηματίζονται ουρές στο εσωτερικό του εκλογικού κέντρου, ενώ φοράνε υποχρεωτικά μάσκα.Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και αυτοί έχουν την ευθύνη του εκλογικού κέντρου, έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το ράπιντ τεστ.

kinal1.jpgΡέθυμνο: Αθρόα η συμμετοχή των Ρεθυμνιωτών στις κάλπες του Κινήματος Αλλαγής

Χωρίς προβλήματα και με κύριο χαρακτηριστικό την αθρόα προσέλευση των πολιτών άνοιξαν στις 7 το πρωί και στο Ρέθυμνο οι 10 κάλπες στο νομό για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος που άσκησαν το εκλογικό του δικαίωμα προσδοκούν όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, το ΚΙΝ.ΑΛ. να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική σκηνή του τόπου.

rethimno.jpgΕνδεικτικό της συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει πάνω από 1.000 άτομα στις 10 συνολικά κάλπες που στήθηκαν στα εκλογικά τμήματα της πόλης και της ενδοχώρας.

Οι πολίτες έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα ανά χείρας περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, τηρώντας παράλληλα τα υγειονομικά μέτρα, ώστε να επιλέξουν τον υποψήφιο πρόεδρο της επιλογής τους. Ανάμεσα στους χιλιάδες ψηφοφόρους του Ρεθύμνου και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαρινάκης.

Στελέχη, μέλη και φίλοι του Κινήματος προσδοκούν αφενός της διασφάλιση της ενότητας και αφετέρου το ΚΙΝΑΛ να παίξει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου, ακόμα και στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, τα επίπεδα συμμετοχής αναμένεται να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν αυτά της προηγούμενες εκλογικής διαδικασίας, κατά την οποία είχαν ψηφίσει συνολικά 3.000 άτομα.

rethimno1.jpgΙεράπετρα: Μεγάλη συμμετοχή των πολιτών

Από τις 7:00 το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν να ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ στην Ιεράπετρα, για τον νέο τους πρόεδρο.

Αμέσως μόλις ξεκίνησε η διαδικασία φάνηκε ότι η συμμετοχή θα ήταν μεγάλη και ότι θα ξεπερνούσε τους φόβους εκείνων που έλεγαν ότι λόγω των περιορισμών της πανδημίας και της αδράνειας μεγάλου ποσοστού πολιτών που στήριζαν και ψήφιζαν από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου το κίνημα, η συμμετοχή δεν θα ήταν πολύ μεγάλη.

ekloges_kinal.jpgΣτις τρεις κάλπες που στήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημοτικού μεγάρου, η ροή των ψηφοφόρων ειδικά μετά τη λειτουργία των εκκλησιών ήταν εντυπωσιακή.

Η διαδικασία κυλούσε ομαλά χωρίς παρατράγουδα και εσωκομματικές εντάσεις, θυμίζοντας παλιές εποχές του προοδευτικό χώρου. Διακριτή ήταν η επαναδραστηριοποίηση παλιών και νέων στελεχών του κινήματος που για διάφορους λόγους αποσκίρτησαν από τον πολιτικό τους φορέα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα επιστρέφουν για να βοηθήσουν στο νέο ξεκίνημα που επιχειρείται με την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

ekloges_kinal1.jpgΣτο μεταξύ οι πολιτικοί αναλυτές που προέβλεπαν ότι δεν θα έφταναν ως την Κυριακή των εκλογών και οι 6 υποψήφιοι, έχουν διαψευστεί, καθώς κανένας από αυτούς δεν αποσύρθηκε κι έτσι φαβορί και αουτσάιντερ έδωσαν τη μάχη για να περάσουν στον δεύτερο γύρο.

Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον ‘Αγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

«Πρωτιά» Παπανδρέου στην Αυστραλία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Σε σύνολο 108 ψήφων, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε το 50% (54 ψήφους).

Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Αυστραλία, φαίνεται πως προκάλεσε ενοχλήσεις στους υπόλοιπους υποψηφίους ακόμη και για αν πρόκειται μόνο για 108 ψήφους, καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)