Στις δηλώσεις του από το Όρντου του Πόντου, ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε πάλι σφόδρα στην αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι με τις συνέργειες που κάνει, οπλίζει ξανά το χέρι παρανόμων και τρομοκρατών, προδικάζοντας ακόμη και επιθέσεις στη χώρα.

«Απαντούν στις απειλητικές δηλώσεις κάθε μέλους του HDP και του PKK που παίρνει το μικρόφωνο, κάνοντας το σήμα της καρδιάς με τα χέρια τους. Βλέπετε πως οι αυτονομιστές, από το PKK μέχρι το HDP, πήραν θάρρος, έτσι δεν είναι; Έλαβαν το μήνυμα από τον κ. Κεμάλ και έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν τα όπλα τους και να ετοιμάζουν τις μολότοφ τους. Πιστεύω ότι οι αδελφοί και οι αδελφές μας, που έχουν δώσει την καρδιά τους στο CHP, να ντρέπονται γι’ αυτή τη σκηνή όσο κι εμείς.

Και όχι μόνο αυτό. Λένε ότι θα απελευθερώσουμε όλα τα μέλη της FETO από τη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βομβάρδισαν τη Βουλή, την Αστυνομία, τη Γέφυρα (του Βοσπόρου), το Προεδρικό μέγαρο και έχασαν τη ζωή τους 252 άνθρωποι. Λένε ότι θα εξασφαλίσουν την επιστροφή των μελών της στο εξωτερικό.

Λένε ότι θα ξαναγεμίσουμε το κράτος με πάνω από 100 χιλιάδες υπαλλήλους της οργάνωσης που εκκαθαρίστηκαν από τον δημόσιο τομέα. Λένε ότι θα απελευθερώσουμε τις δραστηριότητές της, ώστε ξεριζώσουν και πάλι τα παιδιά αυτού του έθνους από τις οικογένειές τους. Λένε ότι θα σας ανοίξουμε και πάλι όλους τους πόρους της χώρας. Βλέπετε τον ενθουσιασμό των μελών της FETO έξω και μέσα, έτσι δεν είναι; Έχουν πάρει το λόγο από τον κ. Κεμάλ και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν ύπουλα σχέδια», υπογράμμισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ