Ηλικιωμένος από την Σκόπελο χάνει την σύζυγό του, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Πάνω στον πόνο του, είχε επιφορτιστεί εν μέσω εορταστικής περιόδου και κακοκαιρίας που επικρατούσε στην θάλασσα του Αιγαίου, να μεταφέρει την σωρό από την Λάρισα στην Σκόπελο για να γίνει η ταφή.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, αυτό τον πόνο φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι από γραφείο Τελετών στο Βόλο και απέσπασαν το υπέρογκο ποσό των 3.300 ευρώ μόνο και μόνο για να μεταφέρουν την σωρό από την Λάρισα στο πλοίο που ανέμενε για αναχώρηση στο λιμάνι του Βόλου.

Εκείνη την ώρα, μέσα στην θλίψη και τον πόνο του, ο ηλικιωμένος δεν πολυκατάλαβε το οικονομικό μέγεθος του ποσού που απαιτούσε το Γραφείο Τελετών από το Βόλο, ωστόσο ακόμη και τώρα, η οικογένεια της εκλιπούσας δεν μπορεί να πιστέψει τον τρόπο με τον οποίο οι τελετάρχες εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο του ηλικιωμένου που μόλις είχε χάσει την σύζυγό του.

Να σημειωθεί ότι το ποσό έγινε απαιτητό πριν ο ηλικιωμένος άνδρας ανέβει στο καράβι για Σκόπελο, συνοδεύοντας την σωρό της συζύγου του, η οποία και ετάφη, χωρίς το Γραφείο τελετών να αναλάβει τίποτα από τα διαδικαστικά, αφού είθισται στα νησιά, οι κηδείες να τελούνται ιδιωτικά, χωρίς την φροντίδα των Γραφείων Τελετών.

Ζητούν τώρα παρέμβαση από τον Νίκο Αγγελέτο, που είναι και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος, αλλά και από τον Πρόεδρο της τοπικής Ένωσης στο Βόλο, ώστε να σταματήσουν τουλάχιστον αυτά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, που ευτυχώς αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις, που εντούτοις αρκούν για να δυσφημούν τον χώρο.