«Η Ελλάδα που έχει ξεκινήσει εξοπλιστική κούρσα εναντίον της Τουρκίας, έχει ξεκινήσει ένα διπλωματικό πόλεμο στην Άγκυρα ο οποίος επικεντρώνεται στο Κογκρέσο», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Από τα σημαντικότερα θέματα στα τουρκικά ΜΜΕ, εξακολουθούν να είναι τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, να προχωρά σε εκτενείς αναφορές.

«Σημείο το οποίο η ένταση στα ύψη είναι η γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Θα δούμε τις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η ένταση δεν φαίνεται πως θα μειωθεί.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως ‘στους αιθέρες στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η Ελλάδα που έχει ξεκινήσει εξοπλιστική κούρσα εναντίον της Τουρκίας, έχει ξεκινήσει ένα διπλωματικό πόλεμο στην Άγκυρα ο οποίος επικεντρώνεται στο Κογκρέσο, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιθυμεί την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Κατσάδα» Ερντογάν σε νομάρχη on camera

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αντιδράσεις έχει προκαλέσει το on camera κατσάδιασμα του Ερντογάν σε νομάρχη που ο ίδιος έχει διορίσει, για το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα σε έναν δρόμο που κατασκευάζεται. Ο νομάρχης έντρομος κλήθηκε να δώσει δημόσια εξηγήσεις σε στάση προσοχής, με τον Ερντογάν να… δίνει εντολή να λυθεί άμεσα το θέμα!

Ερντογάν: Υπάρχει ένα σημείο του δρόμου στην περιοχή Σόγιουτ. Μου είπαν πως δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν ξέρω πείτε μου… Που είναι ο νομάρχης; Για πες μου πόσα χιλιόμετρα; … Πες μου αυτά που έχουν απομείνει… Πάρε το μικρόφωνο.. Το μικρόφωνο.

Νομάρχης: Ο δρόμος έχει μήκος 26 χιλιομέτρων. Τα 2 χιλιόμετρα έχουν πρόβλημα…

Ερντογάν: Κύριε νομάρχη. Εγώ δεν σου ρώτησα το μήκος του δρόμου … Ρωτώ σε ποιο σημείο είναι ο δρόμος είναι προβληματικός.

Νομάρχης: Είναι δυο χιλιόμετρα, και κατασκευάζεται..

Ερντογάν: Εσύ για άλλα πράγματα μου έλεγες! Κύριε Αντίλ (υπουργός μεταφορών), αμέσως τώρα να τελειώσει το θέμα, Αμέσως τώρα, όχι αύριο αλλά τώρα».

Προς ψήφιση το τουρκολυβικό μνημόνιο

Η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τη συμφωνία με τη Λιβύη
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Αυτό, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ερμηνεύεται ως ένα επιπλέον βήμα για έρευνες υδρογονανθράκων στη στεριά και στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιο άμεσα μπορεί να ξεκινήσουν οι έρευνες και νότια της Κρήτης και σε χερσαίες περιοχές της Λιβύης και μπορεί να μπλέξει τα πράγματα η Τουρκία έχοντας και μια έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Άγκυρα είδε με ικανοποίηση την παρουσία της κ. Μελόνι (πρωθυπουργού της Ιταλίας) στην Τρίπολη όπου υπέγραψε συμφωνία με το Ντιμπέιμπα, για το φυσικό αέριο της Λιβύης και για έρευνες.

Και αυτό το θεωρούν ως ένα καλό νέο για την Τουρκία καθώς αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης με την οποία υπογράφει ενεργειακές συμφωνίες.