Έκρηξη Πενταδάκτυλος: Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια - Στα κατεχόμενα ειδικοί από Τουρκία [ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ]

kupros-ekri3h.pngAκόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα για τα αίτια της έκρηξης, ωστόσο διάφορα είναι τα σενάρια που επικρατούν, με τις έρευνες ωστόσο να βρίσκονται σε εξέλιξη. Θραύσματα σε αυλές σπιτιών και σε σχολείο στα κατεχόμενα. Οι πρώτες εκτιμήσεις.Πανικός και αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 1.00 τα ξημερώματα Δευτέρας, από εκκωφαντικό θόρυβο που ταρακούνησε αρκετές περιοχές στην Κύπρο. Η έκρηξη, σημειώθηκε στις κατεχόμενες περιοχές ενώ από αυτήν ξέσπασε και φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα. Την ψευδοαστυνομία ειδοποίησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι αφού άκουσαν την ηχηρή έκρηξη, ακολούθως είδαν θραύσματα τα οποία έπεσαν στις αυλές των σπιτιών τους, ενώ οι αρχές προχώρησαν και σε εκκένωση σπιτιών. H έκρηξη έγινε αισθητή και σε ελεύθερες περιοχές με αρκετούς πολίτες να έχουν πανικοβληθεί και να σχολιάζουν στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης. Δείτε ΕΔΩ. 

Πληροφορίες από τα κατεχόμενα, αναφέρουν ότι φθάνουν ειδικοί από Τουρκία, ώστε να αξιολογήσουν τα θραύματα ενώ τα σενάρια που κάνουν αναφορές για ρωσικό πύραυλο ή μή επανδρωμένο αεροσκάφος.

Συντρίμμια έπεσαν και σε σχολείο των κατεχομένων ενώ έντρομοι οι κάτοικοι ανέφεραν ότι είδαν ένα αντικείμενο να πέφτει και αμέσως μετά τις εκρήξεις που άκουσαν, περιοχή τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι λεγόμενες αρχές εκκένωσαν ακόμα και σπίτια που βρίσκονταν στην περιοχή και μάλιστα μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό. 

Εφημερίδες του τ/κ τύπου αναφέρουν ότι από τύχη δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Eπιπρόσθετα, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι ένα ακόμη κομμάτι του αντικειμένου που έπεσε στα χωριά Βουνό και Δίκωμο στα κατεχόμενα, εντοπίστηκε στο χωριό Κορνόκηπος της επαρχίας Αμμοχώστου.
 
Συγκεκριμένα, κάτοικος του Κορνόκηπου, ο Ετζεβίτ Σιαχ ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από το αντικείμενο αυτό που μοιάζει με μέρος πυραύλου. Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια ότι πρόκειται για ρωσικό πύραυλο.
k.png

k.png

k.png

pk.png

gazimagusa_da_makinist_garajinda_yangin_h247696_b4875.jpg
Σε επικοινωνία που ειχε το ANT1.com.cy με τις αρχές αναφέρθηκε ότι ο θόρυβος προήλθε από περιοχή των κατεχομένων, ενώ η πληροφορία επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από φωτογραφίες και βίντεο τα οποία έδειχναν φωτιά κοντά στον Πενταδάκτυλο.

Χουριέτ: Μη επανδρωμενο αεροσκάφος έπεσε στα κατεχόμενα


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία  αναφέρει ότι ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έλεγαν για πύραυλο μετά τις πρώτες έρευνες εκτιμάται ότι πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος.  

Ακιντζί: Συνεχίζονται οι έρευνες, ανάγκη για ειρήνη και ενότητα 


Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και ακολούθως ξέσπασε μεγάλη φωτιά, βρέθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί αλλά και ο «Υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι και σύμφωνα με δηλώσεις τους το πιθανότερο σενάριο είναι η έκρηξη να οφείλεται σε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από τον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ Συρίας και Ισραήλ και πιθανόν να εκτοξεύθηκε από μια εκ των δυνάμεων των δύο χωρών. 

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες που έφθασαν από νωρίς στον ΑΝΤ1 αναφέρουν πως τα συντρίμμια και οι ρώσικες επιγραφές δείχνουν πως πρόκειται για ρώσικο πύραυλο τύπου S-200, ο οποίος μάλλον εκτοξεύθηκε από την Συρία, αφού είναι η χώρα η οποία προμηθεύεται στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ρωσία.

Την ίδια ώρα, ξένα μέσα έκαναν αναφορές για συντριβή  έκρηξη αντικειμένου αγνώστου προέλευσης.

z61btWa.png
Να σημειωθεί, ότι δεν επέτρεψαν  την είσοδο στα κατεχόμενα σε συνεργείο του ΑΝΤ1 που επιχείρησε να μεταβεί στην περιοχή.

Ο ΑΝΤ1 κάλυψε με έκτακτη εκπομπή τα όσα συνέβησαν: 

 

Νωρίτερα, διάφορα ήταν τα σενάρια που επικρατούσαν αφού αρχικά οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες 

Η πιο κάτω ανάρτηση αναφέρει ότι:"Υπάρχουν φωτιές και εκρήξεις στον δρόμο. Υπάρχουν φήμες ότι ένα ελικόπτερο έχει συντριβεί".

 

Δείτε επίσης: Τ/Κ Τύπος: Εξερράγη αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Βουνό

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της ιστοσελίδας ankaradegillefkosa αναφέρει ότι :
Ταυτόχρονα με τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία, θεάθηκαν αιωρούμενα αεροσκάφη ή πυραύλοι, και αμέσως μετά ακούστηκαν εκρήξεις σε όλο το βόρειο τμήμα της Κύπρου.Μετά την ηχηρή έκρηξη, αυτόπτες μάρτυρες, είδαν ένα κόκκινο αντικείμενο στον αέρα το οποίο στην συνέχεια έπεσε.Μετά την πτώση του αντικειμένου ξέσπασε πυρκαγιά σε διάφορα σημεία της περιοχής.Πολλά αστυνομικά και πυροσβεστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή.



Οζερσάι: «Είτε από πυρομαχικά είτε από πτώση ελικοπτέρου η έκρηξη»

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κουντρέτ Οζερσάι στο facebook, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται είτε για έκρηξη πυρομαχικών είτε για ελικόπτερο και δεν πρόκειται για πτώση αεροπλάνου.Στην σκηνή αναμένεται ο λεγόμενος "υπουργός μεταφορών" των κατεχομένων, σύμφωνα με την ανάρτηση.
ozersai.png


Στο σημείο ο Μουσταφά Ακκιντζί 
Στο σημείο των εκρήξεων έσπευσε και ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με το συμβάν που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στις κατεχόμενες περιοχές όσο και στις ελεύθερες.

 

Δείτε εικόνες και LIVE βίντεο από το σημείο της έκρηξης

65764908_10162033718150094_2603571954648612864_o.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQlSQSkuwOjDbRBwl4IowBWILqnOGx8y-JBiPyujJ3h0u5xeIRvobBqV0fhvfS-v1uM&_nc_ht=scontent.fnic3-1.fna&oh=2dd9c255cd48ef6daf1931439885ec7b&oe=5DB994A1

65861249_10162033718210094_7076052585454501888_o.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQn-rtBwTwhFEF1joFp7JXmSAwYS8I6nI_aeL1NHxU2b0pyFsfFkaG9ioZlkhz2z0As&_nc_ht=scontent.fnic3-1.fna&oh=1f1dc17b5600da0164413dea051c66d2&oe=5DBFC6C2



11.jpg

22.jpg

3333.jpg

444.jpg

WFLox3f.jpg

65645085_450665142395747_4896380034471690240_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_oc=AQl1Lk_NLLVVjbbluh-doxrN1CJ7P9op8JM6sP2OlKezGAeSQCyNb4Iv4JngaiEtYJY&_nc_ht=scontent.fnic3-1.fna&oh=de6b6c1e55b2e9610e22d1564e772885&oe=5DB8CCC2





ΠΗΓΗ