Η εταιρεία ΕΛΤΕΚ επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, όπου σήμερα σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη. Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζει πως «είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο τριών εργαζομένων».

Ειδικότερα, αρχικά στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως «είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας».

Όπως προσθέτει, «θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 21.03.2022 17:29Γρεβενά: Τα σενάρια για την έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας - Πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα των ΑρχώνΕλλάδα | 21.03.2022 17:43Δίκη Τοπαλούδη - Συγκλονίζει ο ιατροδικαστής: «Η κοπέλα αρνήθηκε να κάνει σεξ με τους δύο κατηγορουμένους και τη σακάτεψαν»Ελλάδα | 21.03.2022 18:14Η κακοκαιρία «χτυπά» και την Τρίτη: Αεροχείμμαρος φέρνει νέα χιόνια - Η πρόγνωση του καιρού

Σημειώνεται, παράλληλα, πως σύμφωνα με την εταιρεία, «οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Πότε θα ολοκληρωθεί το πόρισμα των Αρχών

Σε δύο μέρες θα ολοκληρωθεί η έρευνα και το πόρισμα των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας στο εργοστάσιο κατασκευής δυναμίτιδας στην περιοχή της Ιτέας στα Γρεβενά το οποίο ισοπεδώθηκε μετά από την έκρηξη που έγινε στη μονάδα παραγωγής των εκρηκτικών το πρωί της Δευτέρας.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται πενταμελές κλιμάκιο πυροτεχνουργών από τη Θεσσαλονίκη που «χτενίζει» την περιοχή προκειμένου να διαπιστώσει για πιο λόγο έγινε η έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η έκρηξη οφείλεται πιθανότατα σε ανθρώπινη αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση εξετάζονται όλα τα πιθανά σενάρια μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο να υπήρχαν ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Ένα ενδεχόμενο, όμως, που δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε ένα τεράστιο σύννεφο καπνού ενώ τα γύρω χωράφια γέμισαν με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.