Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών - Πλήθος αθλητών στο πελατολόγιό τους
Πλήθος αθλητών, αθλουμένων, αθλητικών συλλόγων και γυμναστηρίων σε διάφορες περιοχές της χώρας περιλαμβάνονταν στο πελατολόγιο κυκλώματος που διακινούσε συστηματικά αναβολικά και άλλες επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες, σύμφωνα με τις Αρχές.
Μετά από πολύμηνη έρευνα, αποκαλύφθηκε οργανωμένο δίκτυο που δραστηριοποιούταν τουλάχιστον από το 2013, με την παρασκευή των σκευασμάτων να γίνεται σε πλήρως εξοπλισμένο χώρο εντός σπιτιού! Οι ουσίες δεν έφεραν έγκριση του Ε.Ο.Φ., αλλά είχαν επάνω πλαστή ταινία γνησιότητας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 07.04.2025 09:07Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού: Εντοπίστηκαν πιστόλι και φυσίγγια
Οι πρώτες ύλες για την παρασκευή των προϊόντων, καθώς και έτοιμα παράνομα σκευάσματα, εισάγονταν από το εξωτερικό – κυρίως από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Κίνα. Ανάμεσα στα κατασχεθέντα εντοπίστηκαν και παραποιημένα σκευάσματα γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας, με πλαστές ταινίες γνησιότητας.
Η διακίνηση των απαγορευμένων ουσιών γινόταν είτε με χέρι-με-χέρι παραδόσεις εντός των εγκαταστάσεων αθλητικού συλλόγου σωματικής διάπλασης, είτε μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών. Το δίκτυο φαίνεται να είχε μεγάλη εμβέλεια, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της χώρας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
- 8.077 τεμάχια απαγορευμένων ουσιών (δισκία, αμπούλες, φιαλίδια κ.ά.),
- 33,8 κιλά πρώτων υλών σε σκόνη,
- πλήρης εξοπλισμός παρασκευής και συσκευασίας (συσκευές, καψουλιέρες, ζυγαριές ακριβείας),
- ιδιόχειρες σημειώσεις, τιμοκατάλογοι και δελτία αποστολής,
- 92 δελτία αθλητικής ιδιότητας,
- καθώς και 9.230 ευρώ σε μετρητά.
Η αξία των κατασχεθέντων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, ενώ τα παράνομα έσοδα του κυκλώματος εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ.
Διαβάστε ακόμηΠοιες κινήσεις εξετάζει η κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ για δασμούς: Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Επελαύνει η κακοκαιρία: Χιονίζει σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Σέρρες και Χορτιάτη - Σε ποιες περιοχές θα είναι τα σχολεία κλειστά

Σε αναμονή η αγορά φαρμάκου για τη θύελλα δασμών Τραμπ - Συνάντηση στην Ε.Ε. εντός της εβδομάδας

Ο Μητσοτάκης ως Πυθία για τις εκλογές του 2027, οι 11 «Απόστολοι» με αρχηγό τον Στυλιανίδη, ο δυσαρεστημένος Καιρίδης και fake βίντεο του Τραμπ
