Εξετάζεται η προοπτική δημιουργίας δημόσιου ΙΕΚ στο Δήμο Πλατανιά

Με την Υφυπουργό Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη συναντήθηκε σήμερα Τρίτη ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατόπιν του αιτήματος του Δήμου Πλατανιά για τη δημιουργία δημόσιου ΙΕΚ.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης επεσήμανε τις ωφέλειες που θα προκύψουν από την ίδρυση και λειτουργία μιας δημόσιας δομής επαγγελματικής κατάρτισης στον Πλατανιά τόσο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας όσο και για τους νέους της περιοχής.

Ο Βουλευτής Χανίων συμπλήρωσε μάλιστα ότι το αίτημα του Δήμου Πλατανιά είναι τεκμηριωμένο και σωστά προετοιμασμένο καθώς έχει ήδη εκπονηθεί η σχετική μελέτη σκοπιμότητας.

Από την πλευρά της η κ. Λυτρίβη σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει ήδη σοβαρή προετοιμασία από την πλευρά του Δήμου Πλατανιά όπως αποδεικνύει η ύπαρξη μελέτης σκοπιμότητας και ότι πρόκειται να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε στην Υφυπουργό το ζήτημα της δημιουργίας πολυδύναμων κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης (campus) στην Κρήτη.

Η κ. Λυτρίβη διευκρίνισε ότι ο σχετικός σχεδιασμός προχωράει και για την Κρήτη αλλά δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Τέλος, ο κ. Μαρκογιαννάκης συζήτησε με την κ. Λυτρίβη και αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών που σχετίζονται με τη ρύθμιση της προσφοράς πιστοποιημένων υπηρεσιών στον κλάδο, επισημαίνοντας την ανάγκη το Υπουργείο να δει θετικά τα αιτήματα αυτά.