5 νέα κρούσματα προκαλούν έντονη ανησυχία

Άκρως ανησυχητική είναι πλέον η κατάσταση στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων όπου διαγνώστηκαν την Πέμπτη άλλα 5 νέα κρούσματα: 3 ωφελούμενοι και 2 εργαζόμενοι. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά του ιού στο χώρο με το γενικό γραμματέα του του Δήμου Χανίων να μην μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο.

Ανακοίνωση του δήμου για τους διαγνωστικούς ελέγχους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων:

‘‘Από τα αποτελέσματα των επαναληπτικών διαγνωστικών ελέγχων, που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά από μοριακό τεστ (PCR) που έγινε συνολικά στους 75 ηλικιωμένους και στο σύνολο του προσωπικού την Πέμπτη, 07/01/2021, βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια covid-19, τρεις (3) ωφελούμενοι και δύο (2) εργαζόμενοι από το προσωπικό της δομής.

Οι τρεις φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο παραμένουν ασυμπτωματικοί, ωστόσο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη φροντίδα που ενδεχομένως να χρειαστούν. Οι εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, αφού κανένας τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μπουν σε καραντίνα ακόμα τρείς εργαζόμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου, ως στενές επαφές.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα επαναληφθούν στη δομή, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα’'.

Υπενθυμίζεται Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και την Τρίτη είχαν καταγραφεί 8 νέα περιστατικά, ενώ από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τις 6/1 είχαν προσβληθεί από τον ιό συνολικά 12 άτομα.

Διαβάστε **ΕΔΩ **όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.