Η ΕΛ.ΑΣ σε ανακοίνωση της έδωσε εξηγήσεις για την επιχειρησιακή στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκλήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, από ομάδα περίπου 50 ατόμων του αναρχικού χώρου.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι η «πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Την ίδια ώρα, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου έγινε μέσω ανακοίνωσης η ανάληψη ευθύνης για τα επεισόδια έξω από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Ανακοινώνεται ότι περί ώρα 13.00 σήμερα ομάδα 40 περίπου ατόμων εξήλθε από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες και κράνη και έβαλαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Πατησίων, τόσο από την πλευρά της οδού Αντωνιάδου όσο και από την πλευρά της οδού Δεριγνύ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ προκάλεσαν και φθορές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, που κατέφτασαν στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ατόμων, τα οποία επανέκαμψαν στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».