Η Ελβετία φαίνεται πως λέει ένα ηχηρό «ναι» στον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο δημοψήφισμα που έγινε την Κυριακή, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων να τάσσονται υπέρ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν, μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων.

Βάσει των πιο πρόσφατων εκτιμήσεων του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων gfs.bern, το «ναι» συγκεντρώνει ποσοστό 64%, με ένα περιθώριο λάθους +-2%.

ΚΟΣΜΟΣ 26.09.2021 15:22Πούτιν: Πήγε για ψάρεμα στη Σιβηρία - Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες Πούτιν: Πήγε για ψάρεμα στη Σιβηρία - Το άλμπουμ με τις φωτογραφίες

Ιστορική ημέρα

Αυτό το αποτέλεσμα, προς το παρόν προσωρινό όμως που δεν μπορεί να αντιστραφεί, ξεπερνά τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, οι οποίες προηγήθηκαν του δημοψηφίσματος, σε μια πρωτοβουλία στην οποία αντιτίθεντο το λαϊκιστικό κόμμα SVP-UDC, πρώτο κόμμα στη χώρα και ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις.

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα», έλεγαν όλοι στο αρχηγείο των υποστηρικτών του «ναι», που στήθηκε σε ένα εστιατόριο στη Βέρνη και στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί 200-250 άνθρωποι.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Στο μικροσκόπιο η έξαρση κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα – Πιέζονται τα νοσοκομεία

Εκλογές Γερμανία: Το ιδανικό και το απευκταίο σενάριο κυβέρνησης για την Ελλάδα

Κορονοϊός – Βασίλης Λεβέντης: Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του – Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν

Αντιεμβολιαστές: Πώς εντοπίζει η αστυνομία τους επιτήδειους που τάζουν ασυλία απέναντι στα μέτρα – Βαριά πρόστιμα