Συνεδρίασε και χθες -όπως κάθε Δευτέρα- μέσω τηλεδιάσκεψης η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας υπό το συντονισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Μαρίζας Ψαράκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ και σε αυτήν την συνεδρίαση της Επιτροπής, της οποία η λειτουργία ξεκίνησε με την έναρξη της πανδημίας και εξακολουθεί ανελλιπώς με μία συνεδρία κάθε εβδομάδα, δόθηκε το στίγμα ως προς την ομαλή, όπως χαρακτηρίστηκε, κινητικότητα στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

Ωστόσο δράση εμφανίζουν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής σε σχέση με τη νέα πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας. Όπως αναφέρθηκε, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία «χαλάρωση» στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας και προστασίας, ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου έλεγχοι και συστάσεις αρχικά, από την πλευρά της Αστυνομίας στα καταστήματα. Οι συστάσεις επικεντρώθηκαν στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται στα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και στη χρήση μασκών από το προσωπικό των καταστημάτων.

Το τριήμερο -από την Παρασκευή- υπήρξε μία αυξημένη κίνηση στα καταστήματα. Όλοι τη χαρακτήρισαν θετική στην κατεύθυνση ενίσχυσης των καταστημάτων, που -όπως ως γνωστόν- έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών κορονοϊού. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να όλοι να επιδείξουν σύνεση και να επιμείνουν στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Διότι η χαλαρότητα μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα, που κανείς δεν επιθυμεί.

«Οι έλεγχοι», σημείωσε ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας κ. Γιώργος Μάλλιος, «θα συνεχιστούν. Δεν θέλουμε ασφαλώς να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Καταλαβαίνουμε ότι όλοι προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα, που είναι βασικά. Η υπενθύμιση δεν βλάπτει και θεωρώ ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε». Την απόλυτα σύμφωνη γνώμη τους εξέφρασαν και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην σύσκεψη. «Η υγεία και η ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας», πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης.