Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τον πνιγμό του 5χρονου αγοριού στη Σαντορίνη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του 5χρονου αγοριού στη Σαντορίνη. Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το παιδί, συνεχίζονται.

Η επί του πεδίου έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει ολοκληρωθεί και αναμένονται τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης καθώς και τα στοιχεία από την αυτοψία του χώρου που αναμένεται να πραγματοποιήσει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 12.10.2025 14:55 Σπείρα που ρήμαζε από καταστήματα μέχρι και Ιερούς Ναούς στη Σαλαμίνα εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Πώς έγινε η τραγωδία

Το παιδί βρισκόταν για διακοπές στο ξενοδοχείο μαζί με τους γονείς του, ως μέλος ενός τουριστικού γκρουπ από την Ινδία.

Η τραγωδία συνέβη όταν ο 33χρονος πατέρας, αφού βούτηξε για κολύμπι, βγήκε από την πισίνα και διαπίστωσε την απουσία του γιου του. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από τους παρευρισκόμενους, ώσπου ο 5χρονος εντοπίστηκε μέσα στο νερό.

Το παιδί ανασύρθηκε αμέσως και, με τη βοήθεια του προσωπικού του ξενοδοχείου, καταβλήθηκαν απεγνωσμένες προσπάθειες ανάνηψης, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο απινιδωτής του καταλύματος. Στη συνέχεια, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

«Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα»

Σχολιάζοντας το γεγονός στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, ανέφερε ότι, κατ' αρχάς, οι προδιαγραφές της συγκεκριμένης πισίνας δεν απαιτούσαν την υποχρεωτική παρουσία ναυαγοσώστη, αν και τόνισε ότι αυτό «το λέει με επιφύλαξη». Επιβεβαίωσε τη χρήση του απινιδωτή και των πρώτων βοηθειών.

«Η Αστυνομική Υποδιεύθυνση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Παρά το γεγονός ότι από ό,τι φαινόταν τα πράγματα ήταν δύσκολα, οι γιατροί συνέχισαν την προσπάθεια, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν στη ζωή», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

«Παζάρια» στη Γάζα: Η Χαμάς ίσως απελευθερώσει σήμερα 20 ομήρους - Το Ισραήλ ετοιμάζει νέα επιχείρηση

43692d3f-ab74-42ff-b8c3-18c49e7c5b42.jpg

Στα ίχνη του δράστη οι Αρχές για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο μικροσκόπιο η διαδρομή διαφυγής και τα λάθη του

161dd928-cc2d-486c-980a-84a0a7387874.jpg

Αναδίπλωση της κυβέρνησης για τον Άγνωστο Στρατιώτη – Πώς μπλέχτηκε το Υπουργείο Άμυνας

034ef7e3-4166-461c-82cd-7a6c65303b1e.jpg

Μαριλού Κατσαφάδου στο ethnos.gr: «Ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει ξανά»

b8e1fa79-c8f0-46b2-b2d3-346b56e7070b.jpg