Κόσμος ΕΙΔΗΣΕΙΣ VIDEO ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩN

Ελευθερία σε δόσεις! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ οδηγίες κίνησης σε πολίτες, δεν είναι από ταινία


Οι Έλληνες στην Αυστραλία ζουν πρώτοι σε μία ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ ατμόσφαιρα

Στην Αυστραλία και ειδικά στην «ελληνική» Μελβούρνη, εκεί όπου η διεθνιστική τάξη πραγμάτων δείχνει το χειρότερό της πρόσωπο με αστυνομική βία ακόμα και απέναντι σε μητέρες με παιδιά και συλλήψεις εγκύων, επειδή δεν τηρούν τα μέτρα με αφορμή τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση της Βικτώριας «έσπασε» σε δόσεις το πολυαναμενόμενο «άνοιγμα» της μητροπολιτικής περιοχής της Μελβούρνης, με την πλήρη εφαρμογή της άρσης περιορισμών του 3ου βήματος του οδικού χάρτη, να παίρνει αναβολή για την 1η Νοεμβρίου, ή νωρίτερα αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, Daniel Andrews.

Πλέον η ελευθερία θα δίνεται σε δόσεις για να παίρνεται εκ νέου πίσω, αν και όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Οι πολίτες θα μάθουν να κινούνται συντεταγμένα, όπως είπε ήδη Έλληνας καθηγητής.

Θυμίζουμε:

Παραθέτουμε τώρα το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Ομογένειας στην Αυστραλία: «Νέος Κόσμος». Οι οδηγίες δεν είναι από ταινία! Είναι πραγματικές και ΣΟΚΑΡΕΙ ο τρόπος που επιβάλλονται στους πολίτες ΑΚΑΜΠΤΑ και ελαφρά τη καρδία. Εκείνοι τις αποδέχονται, αφού τις προτιμούν από το ολικό lockdown που έχει επιβληθεί εδώ και 100 μέρες στην περιοχή:

Στα πλέον θετικά (σχόλιο el.gr: Μετά το lockdown Όλα θετικά φαίνονται) των ανακοινώσεων του κ. Andrews για τους πολίτες είναι ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, στη Μελβούρνη αυξάνεται η ακτίνα μετακίνησης από τα 5 χιλιόμετρα, στα 25 χιλιόμετρα για άσκηση και κοινωνικές συναναστροφές, ενώ καταργείται το χρονικό όριο των 2 ωρών.

Οι κάτοικοι της μητροπολιτικής περιοχής, θα μπορούν να βρεθούν, εκτός οικίας, πλέον σε ομάδες έως 10 άτομα, από δύο νοικοκυριά μόνο, εντός της νέας ακτίνας των 25 χλμ.

Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν έως την 1η Νοεμβρίου -ή νωρίτερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- για να βγουν από το σπίτι τους, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο ή για να καθίσουν σε κάποιο κατάστημα εστίασης.

Έως τότε, σύμφωνα με τα μέτρα, θα πρέπει να μείνετε σπίτι, εκτός και:

-Αν αγοράζετε τρόφιμα ή απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες εντός ακτίνα 25 χλμ από την οικία σας.

-Αν υπάρχουν λόγοι φροντίδας ή συμπόνοιας.-Μπορείτε να βγείτε για εργασία -με ειδική άδεια- ή εκπαίδευση.

-Για άσκηση ή κοινωνική διάδραση σε ακτίνα 25 χλμ από το σπίτι ή τον χώρο εργασίας που λειτουργεί με άδεια.

-Για άλλες εξαιρέσεις.

Ο κ. Andrews, διευκρίνισε πως αν κάποιες υπηρεσίες, υπό τις νέες προβλέψεις είναι διαθέσιμες, όπως για παράδειγμα αυτές που προσφέρονται σε κομμωτήρια, τότε μπορεί κάποιος να βγει από την οικία του για να κουρευτεί, αρκεί να τηρεί το όριο των 25 χλμ.

Ακόμη, ένα άτομο μπορεί να επισκεφτεί τον τάφο συγγενή του, για να τον τιμήσει αν είναι ημερομηνία ορόσημο γι’ αυτόν που απεβίωσε, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Για την ώρα δεν επιτρέπεται, να μεταβεί κάποιος στην Περιφέρεια από τη Μελβούρνη, εκτός και αν έχει ειδική άδεια για εργασία.

Σε κάθε περίπτωση οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι τα δεδομένα θα εξετάζονται κάθε μία ημέρα αυτή την εβδομάδα «και όταν θα φτάσουμε στο επόμενο Σαββατοκύριακο, αν μπορούμε να προχωρήσουμε νωρίτερα και με ασφάλεια, θα το πράξουμε».

Όταν τα φτάσουμε στο 3ο Βήμα του οδικού χάρτη, είπε, αυτό θα σημαίνει ότι από το «μείνετε σπίτι» (stay home), θα περάσουμε στο «μείνετε ασφαλείς» (stay safe), χωρίς περιορισμούς στους λόγους για την έξοδο από την οικία σας.

ΣΧΟΛΙΟ el.gr: Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις σε σχέση με τις οδηγίες και τα πιο… χαλαρά μέτρα περιορισμού μαζί με τις ερωτήσεις κράτησαν σχεδόν ΔΥΟ ΩΡΕΣ!!!!!

Δείτε την διάρκεια της ομιλίας για του λόγου το ασφαλές:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Andrews από την Κυριακή τα μεσάνυχτα, στη μητροπολιτική Μελβούρνη, εκτός από την ακτίνα των 25 χλμ, δε θα υπάρχει όριο στο χρόνο εξάσκησης ή κοινωνικής επαφής.

Έως 10 άτομα από δύο νοικοκυριά μπορούν να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς χώρους, είτε είναι για άσκηση, είτε για πικνικ.

«Ξέρω ότι κάποιοι λογικά θα ρωτήσουν γιατί ο περιορισμός στα δύο νοικοκυριά και όχι 5 ή 10. Αλλά περιορίζοντας τον αριθμό των νοικοκυριών, περιορίζουμε την ενδεχόμενη μετάδοση του ιού», είπε.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας, αλλά και γήπεδα τένις, γκολφ και skate parks.

Οι δημοπρασίες για real estate θα γίνονται με όριο 10 άτομα, συν το προσωπικό που είναι απαραίτητο, ενώ μπορούν να γίνονται επιθεωρήσεις για σπίτια.

Οι εξωτερικές πισινές θα μπορούν να έχουν έως 30 λουόμενους.

Οι εσωτερικές πισινές θα λειτουργούν μόνο για υδροθεραπεία ένας προς έναν με επαγγελματία υγείας.

Υπό κανόνες ασφάλειας μπορεί πραγματοποιείται συντήρηση οικιών, επιδιορθώσεις, ανακαινίσεις, χρωματισμοί, με όριο 5 εργάτες ανά τοποθεσία.

Επιτρέπεται το πλύσιμο οχημάτων (αυτόματο ή ο οδηγός μόνος του) και καθαρισμός πισίνων.

Επιτρέπεται επίσης ο καλλωπισμός κατοικίδιων (εκτός καταστήματος) και οι φωτογραφήσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών υγείας πρόσωπο με πρόσωπο.

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Από την 1η Νοεμβρίου, ή και νωρίτερα, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα σταματήσουν να ισχύουν οι περιορισμοί για να φύγει κανείς από το σπίτι.

Το πολύ δύο άνθρωποι, μαζί με εξαρτώμενα άτομα, μία φορά την ημέρα θα μπορούν να επισκέπτονται άλλη οικία. Όχι μετά από δήλωση, σε «φούσκα», όπως τώρα, αλλά ουσιαστικά μία οικογένεια, δύο ενήλικες και ένα παιδί, μπορεί να κάνουν μία επίσκεψη, μία φορά ανά ημέρα, μόνο.

Ανοίγουν όλα τα καταστήματα λιανικής.

Στα καταστήματα εστίασης θα μπορούν να υπάρχουν και εντός έως 20 άτομα το ανώτερο και 50 εκτός.

Καταστήματα καλλωπισμού και άλλες προσωπικές υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν.

Τα καταστήματα που θα ανοίξουν το επόμενο διάστημα θα μπορούν από τις 28 Οκτωβρίου να προχωρήσουν σε «σκιώδη άνοιγμα», προετοιμασία επί της ουσίας των χώρων, ώστε να είναι έτοιμοι, είπε ο κ. Andrews.

Επαναφορά για αθλήματα επαφής, για όσους είναι κάτω των 18 ετών και χωρίς επαφή για ενήλικες.

Αύξηση του ορίου των ατόμων για θρησκευτικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, στα 20 συν τον ιερέα.

Αύξηση του ορίου για τους γάμους στα 10 άτομα.

Αύξηση του ορίου για τις κηδείες στα 20 άτομα.

Χώροι ψυχαγωγίας θα μπορούν να έχουν έως 50 άτομα καθήμενους σε εξωτερικό χώρο.

Συνεχίζουν να ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, καθαρισμού, σήμανσης και καταγραφής πελατών για τα καταστήματα.

Επίσης, ισχύει το όριο για ένα άτομο κάθε τέσσερα τετραγωνικά για όλους τους κλειστούς χώρους.

Η εκπαίδευση των ενηλίκων από το σπίτι πρέπει να συνεχιστεί, όπου είναι δυνατόν.


 

ΠΗΓΗ