Στον στοματικό και γναθοπροσωπικό χειρουργό, Σταύρο Τομπρή, απονεμήθηκε το βραβείο «Ιατρός της Χρονιάς» του Ιδρύματος Αγγειακών Δυσπλασιών (Vascular Birthmarks Foundation) των ΗΠΑ. Είναι η πρώτη φορά, στην 25ετή ιστορία του Ιδρύματος, που το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε γιατρό που δραστηριοποιείται επιστημονικά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της μακρόχρονης εξαιρετικής συμβολής του κ. Τομπρή στη διάγνωση και θεραπεία ασθενών με αγγειακές δυσπλασίες. Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του ετησίου Αμερικανικού Συνεδρίου Αγγειακών Δυσπλασιών στο Irvine της Καλιφόρνια, παρουσία πλήθους συμμετεχόντων, διακεκριμένων ακαδημαϊκών και ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Αποδέκτες του ιδίου βραβείου, κατά το παρελθόν, υπήρξαν καθηγητές και διευθυντές κλινικών σημαντικών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο Σταύρος Τομπρής

Ο Σταύρος Τομπρής υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σήμερα είναι διευθυντής στο τμήμα Γναθοπροσωπικής χειρουργικής στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ο Δρ. Σταύρος Τομπρής MD, PhD, DDS είναι Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός. Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή τoυ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι επίσης απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ). Ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στο Πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστώνης στις ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα ήταν χειρουργικός σύμβουλος στην κλινική των Αγγειακών Δυσπλασιών στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard (Διευθυντής – Καθηγητής ο Dr. Martin C. Mihm). Με τον Dr. Milton Waner εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Αρκάνσας, στον αντικείμενο των αιμαγγειωμάτων και των αγγειακών δυσπλασιών. Ο Δρ. Τομπρής έχει κάνει επιστημονικές παρουσιάσεις σχετικά με τις αγγειακές ανωμαλίες σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ως προσκεκλημένος ομιλητής.