Η Hamberger λειτουργεί με το σύστημα cash and carry στο πρότυπο της αμερικανικής Costco και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών

Συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις με σκοπό να προωθήσει τρόφιμα και ποτά στη αγορά της Γερμανίας -και πρωτίστως ιχθυηρά, λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα– επιδιώκει η αλυσίδα καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών Hamberger Großmarkt GmbH.

Μάλιστα, σχεδιάζεται να συμμετάσχει υπεύθυνος αγορών του ομίλου για ιχθυηρά στην επιχειρηματική αποστολή, την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο Μεσολόγγι από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο, εκπρόσωποι της Hamberger συναντήθηκαν πρόσφατα με στελέχη του προξενείου.

Στο ενημερωτικό έγγραφο υπενθυμίζεται πως η Hamberger λειτουργεί με το σύστημα cash and carry στο πρότυπο της αμερικανικής Costco και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων χονδρικής πώλησης τροφίμων και ποτών, με έδρα τη Βαυαρία.

Το κεντρικό κατάστημα έκτασης 14.000 τ.μ. και τα γραφεία διεύθυνσης βρίσκονται στο Μόναχο, ενώ διατηρεί καταστήματα σε Βερολίνο και Σαξονία – Άνχαλτ. Οι πωλήσεις διαμορφώνονται περιπου στα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η εταιρεία απασχολεί 500 εργαζόμενους. Το πελατολόγιο της Hamberger αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρήσεις των κλάδων γαστρονομίας, υπηρεσιών τροφοδοσίας και φιλοξενίας (ξενοδοχεία).

Σύμφωνα με το ενημερωτικό έγγραφο, ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας Hamberger, R. Decker, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για εμπλουτισμό της γκάμας των προϊόντων του καταστήματος με περισσότερα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και πρότεινε να αποστείλει κατάλογο των προϊόντων που ήδη διατίθενται, ώστε τα στελέχη του προξενείου να του υποδείξουν νέες κατηγορίες προϊόντων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού.

Ως πρώτο τομέα ενδιαφέροντος ανέφερε τα ιχθυηρά και κατά δεύτερο λόγο τα λαχανικά και τυροκομικά προϊόντα. Όπως υπογραμμίζεται, ο R. Decker ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόταση, από ελληνικής πλευράς, να συμμετάσχει ο υπεύθυνος αγορών του ομίλου για ιχθυηρά στην επιχειρηματική αποστολή, την οποία διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο στο Μεσολόγγι και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις της πρεσβείας μας σχετικά με νέα προϊόντα, προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να περιληφθούν στον κατάλογο προμηθευτών του ομίλου.

Όπως επεσήμανε, το σημαντικότερο ανασταλτικό πρόβλημα για ανάπτυξη νέων εμπορικών συνεργασιών είναι το θέμα των logistics και η δυνατότητα διάθεσης σημαντικών ποσοτήτων σε μεγάλες συσκευασίες και σε σταθερή βάση.

Σημειώνεται επίσης ότι το γενικό προξενείο μας στο Μόναχο έχει ζητήσει από τα επιμελητήρια και τους κλαδικούς φορείς να ενημερώσουν τις επιχειρήσεις αναφορικά με το ενδιαφέρον της εταιρείας Hamberger Großmarkt GmbH, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με το ελληνικό γραφείο ΟΕΥ και να προωθηθούν οι προτάσεις τους στους υπευθύνους της αλυσίδας καταστημάτων Hamberger.

Διαβάστε ακόμη

Έλληνες εφοπλιστές: Ξέφρενο ράλι επενδύσεων – $4,5 δισ. για την αγορά πλοίων από την αρχή του 2021

Νίκος Σταθόπουλος: O dealmaker που θέλει να αλλάξει τα ελληνικά telecoms

ΟΛΘ: Αναζητά υποψήφιους επενδυτές για νέες εγκαταστάσεις