Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη τίμησαν σήμερα οι Ακαδημίες
Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών Κρήτης
για την προσφορά του στην αναβάθμιση των σπουδών των σχολών, μέσα από το έργο «συμπλήρωση – Αναβάθμιση εξοπλισμού Σχολών Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης».
Το έργο προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης με απόφαση του κ. Αρναουτάκη. Έχει υλοποιηθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του με την προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων και Μηχανικών και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020.

Στην τελετή παραβρέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη Κρήτης, ευχαριστώντας για την συνεργασία και την στήριξη στις Σχολές.
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που η Ακαδημία εμπορικού Ναυτικού στα Χανιά διαθέτει ίσως τον πιο εξελιγμένο εξοπλισμό Ακαδημιών σε επίπεδο χώρας. Ευχαριστούμε τον κ. Πε-ριφερειάρχη και θέλουμε και στην επόμενη προγραμματική περίοδο να σταθείτε αρω-γός στις προσπάθειες μας, γιατί η επένδυση στην δημόσια ναυτική εκπαίδευση είναι επένδυση στο μέλλον της χώρας και το στοίχημα είναι να διατηρήσουμε τη ναυτοσύνη μας», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας.
Ευχαριστώντας για την τιμητική διάκριση, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως αντανακλά σε όλα τα στελέχη και τους ανθρώπους της Περιφέρειας Κρήτης για το έργο που
έκαναν και για την προώθηση των ναυτικών σπουδών που προσφέρουν θέσεις εργασί-ας.
«Ήταν μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση στην Περιφέρεια μας από τον Υπουργό
Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για τον εξοπλισμό. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας σε
συνεργασία πάντα με το υπουργείο, να συμβάλλουμε για την ολοκλήρωση όλων των υποδομών», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.