Ως επίσημο βήμα για σημαντική αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον με αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα και αμοιβαία πρόθεση για περαιτέρω προώθηση στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ άλλων στην άμυνα και την οικονομία ερμηνεύει η ελληνική πλευρά τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν.

Πίσω από την υψηλής διπλωματικής αξίας και συμβολισμού επικοινωνία των δύο ηγετών, διάρκειας μισής ώρας, η κυβέρνηση διαβάζει διαβεβαιώσεις για πλήρη στήριξη και αναγνώριση της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας. Και επιπλέον διακρίνει τα πρώτα «μετρημένα» αμερικανικά μηνύματα προς την Τουρκία.

Ερχεται ζεστό χρήμα για τα «κουρεμένα» ενοίκια λόγω lockdown Δεν είναι μόνο ο συμβολισμός της συγκυρίας της 25ης Μαρτίου, αφού η γραμμή ανάμεσα σε Λευκό Οίκο και Μαξίμου άνοιξε και μία ημέρα αφότου επαναδιατυπώθηκε η αμερικανική δυσφορία προς την Αγκυρα σχετικά με το ρωσικό σύστημα S-400. Και πολύ περισσότερο συνέβη χωρίς να προηγηθεί, ούτε να συνδυαστεί, συνομιλία του Μπάιντεν και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα» της Παρασκευής που κυκλοφορούν

Κώστας Κωστής: «Επικίνδυνο να καταγγέλλεις το αφήγημα του ’21 ως “στημένο”» Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από