Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των εταιρειών στο πρόγραμμα, είναι να πληρούν τα εξής κριτήρια: είτε α) να έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση μεγαλύτερη των €5εκ., είτε β) να έχουν συγκεντρώσει στον Seed γύρο τους περισσότερα από €2εκ., είτε γ) να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) που ξεπερνά το 75% τα 3 τελευταία έτη

Το Endeavor Scale-Up είναι ένα τοπικό πρόγραμμα επιτάχυνσης πολλά υποσχόμενων εταιρειών, το οποίο ξεκίνησε πρόσφατα η Endeavor Greece. Μέσω ενός Τοπικού Πάνελ Επιλογής, που διεξάγεται κάθε έξι μήνες, η Endeavor καλεί τους υποψήφιους επιχειρηματίες να αποδείξουν στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου αλλά και στους μέντορες του δικτύου, ότι έχουν τις προοπτικές για παγκόσμια ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και προσέλκυση πλούτου στην τοπική οικονομία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των εταιρειών στο πρόγραμμα, είναι να πληρούν τα εξής κριτήρια: είτε α) να έχουν λάβει συνολική χρηματοδότηση μεγαλύτερη των €5εκ., είτε β) να έχουν συγκεντρώσει στον Seed γύρο τους περισσότερα από €2εκ., είτε γ) να έχουν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) που ξεπερνά το 75% τα 3 τελευταία έτη.

Οι νέες εταιρείες που εντάσσονται στον 2ο Κύκλο του Endeavor Scale-up program είναι οι:

Στο πιο πρόσφατο Πάνελ Επιλογής του προγράμματος συμμετείχε εντυπωσιακός αριθμός σημαντικών στελεχών της ελληνικής αγοράς. Ανάμεσά τους ήταν δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Endeavor, ο Μάρκος Βερέμης (Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Upstream και Partner της BigPi Venture Capital) και ο Ανδρέας Σταυρόπουλος (Partner, Threshold Ventures). Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης μέντορες του δικτύου, όπως ο Απόστολος Αποστολάκης (Partner, Venture Friends), ο Νίκος Γουλής (CEO, e-travel), η Christina Crosby (Managing Director, Astir Capital Advisors), ο Νίκος Δρανδάκης (Serial Entrepreneur), ο Rob Genieres (Managing Partner, ETF Partners) ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, (Principal, Prime Ventures), η Χριστίνα Καραπατάκη (επενδυτής, Breakthrough Energy Ventures) και ο Vassili Samolis (Product lead, Instagram).

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρηματίες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγική καθοδήγηση από εξειδικευμένους μέντορες, σε χρηματοδότηση μέσω του διεθνούς δικτύου επενδυτών της Endeavor, αλλά και σε ταλέντο, αξιοποιώντας τη συνεργασία του οργανισμού με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις διεθνώς. Επίσης, οι επιλεγμένες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, αποκτώντας, έτσι, πρόσβαση στο δίκτυο και τα μέλη του οργανισμού παγκοσμίως.

O Παναγιώτης Καραμπίνης, Γενικός Διευθυντής της Endeavor Greece, δήλωσε «Με την προσθήκη των νέων εταιρειών, το Endeavor Scale-up υποστηρίζει συνολικά 27 εταιρείες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να επιλέξει από νωρίς τις πιο υποσχόμενες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν ιδρυθεί από Έλληνες και να συμβάλει στη διεθνή τους ανάπτυξη και τελικά να οδηγήσει στην ένταξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, ως Endeavor Entrepreneurs.»

Διαβάστε ακόμη:

Εθνική Ασφαλιστική: Σενάρια επί σεναρίων για μια πώληση που άργησε έξι χρόνια

Ενέργεια: Ανοίγουν οι μπίζνες για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα στην Ελλάδα

Ταραντίλης: Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά ο εμβολιασμός στη χώρα μας – Live η ενημέρωση