Με την ενεργειακή ακρίβεια να ρίχνει απειλητικά τη σκιά της, αρκετοί Έλληνες αναζητούν τρόπους να μειώσουν το κόστος θέρμανσης ενόψει του χειμώνα.

Οι αυξημένες τιμές του φυσικού αερίου δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους καταναλωτές. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν «καταφύγιο» ζεστασιάς στις ηλεκτρικές κουβέρτες, οι οποίες έχουν «ξεπουλήσει ήδη», καθώς, εκτός του ότι «έχουν πολύ μικρό κόστος», ενώ ανταποκρίνονται και στην επιδίωξη των καταναλωτών, να μην… καούν από τους λογαριασμούς ρεύματος, όπως ανέφερε ένας κατασκευαστής τους.

Κάλεσαν το 100 για να συλλάβει οικογένεια για… 20 ευρώ βενζίνη – Τα πλήρωσε τελικά αστυνομικός «Ξεπούλησαν» οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Συγκεκριμένα, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών κουβερτών Νίκος Σταθάκης, ανέφερε στο Open, ότι η ζήτηση του προϊόντος αυτού, έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και ο λόγος είναι το πολύ μικρό κόστος.

Εξήγησε, μάλιστα, ότι ακόμα και αν ένας καταναλωτής επιλέξει να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική κουβέρτα από Σεπτέμβριο μέχρι Απρίλιο, από πολύ νωρίς τον χειμώνα μέχρι πολύ αργά την άνοιξη δηλαδή, και για 8 ώρες τη μέρα, η τιμή του ρεύματος που καταναλώνεται με βάση τα περσινά στοιχεία είναι περίπου στα 6 ευρώ, ενώ με τις φετινές αυξήσεις του ρεύματος, η τιμή αυτή μπορεί να ανέλθει σε 12-13 ευρώ. Και πάλι, δηλαδή, η τιμή παραμένει χαμηλή, κάνοντας τις ηλεκτρικές κουβέρτες έναν από τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε επιπλέον τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρικών κουβερτών, σημειώνοντας ότι τοποθετούνται κάτω από το κατωσέντονο, διατηρώντας έτσι ζεστό το στρώμα του κρεβατιού, ενώ διαθέτουν και ρυθμιστή θερμοκρασίας για να ρυθμίζουν οι καταναλωτές την επιθυμητή θερμοκρασία.

Τρίκαλα: Το χωριό «φάντασμα» της Ελλάδας όπου τα κτίρια έχουν μεγάλη κλίση Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png