Ενημέρωση από τον δήμο Αποκόρωνα για την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑ

Ενημέρωση από τον δήμο Αποκόρωνα για την εξόφληση λογαριασμών της ΔΕΥΑ

Αναλυτικα η ανακοίνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η μεταστέγαση της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» έγινε μετά από ώριμη σκέψη”

Έναρξη μελέτης τοπικού πολεοδομικού σχεδίου στον δήμο Αποκορώνου

«Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Αποκορώνου ότι από Δευτέρα 07 Ιουλίου 2025 και εντός εργάσιμων ωρών, θα μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Αποκορώνου, καθώς και να ρυθμίζουν παλαιές οφειλές τους, στα ταμεία των δημοτικών καταστημάτων Καλυβών, Βάμου, Βρυσών και Γεωργιούπολης (Καβρός).

Αριθ. Απόφασης 3/ 2025 Δ.Ε.Υ.Α. Αποκορώνου ρύθμισης οφειλών

Α) Εξόφληση εφάπαξ

Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 100% των προσαυξήσεων. Το 50% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται το πολύ σε διάστημα 30 ημερών.

Β) Εξόφληση σε 6 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 20% του ποσού.

Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 80% των προσαυξήσεων. Το 20% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται μέχρι σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Γ) Εξόφληση σε 12 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 20% του ποσού οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 70% των προσαυξήσεων. Το 20% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Δ) Εξόφληση σε 24 μήνες με ισόποσες δόσεις και προκαταβολή του 15% του ποσού οφειλής.

Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται το 50% των προσαυξήσεων. Το 15% του τελικού ποσού θα καταβάλλεται με την αίτηση του ενδιαφερομένου και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Επισημάνσεις:

1) Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς ύδρευσης, που αφορούν έως και το α τετράμηνο του 2024 και έχουν μεταφερθεί με την 184/2024 απόφαση του ΔΣ του Δήμου Αποκορώνου στην ΔΕΥΑ Αποκορώνου. Με ημερομηνία λήξης της δυνατότητας υπαγωγής στη ρύθμιση την 31/7/2025(με δυνατότητα παράτασης έως και ένα (1) μήνα)

2) Δυνατότητα υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση δίδεται από 3 Μαρτίου 2025 έως και τις 31 Ιουλίου 2025 (με δυνατότητα παράτασης έως και ένα (1) μήνα).

3) Η κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των σαράντα (40) ευρώ.

4) Η παραπάνω δυνατότητα εξόφλησης ή ρύθμισης οφειλών δεν συνεπάγεται την αναστολή των ενεργειών της επιχείρησης (π.χ. διακοπή υδροδότησης) για είσπραξη οφειλών σε καταναλωτές που δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους για το ενδιάμεσο από σήμερα μέχρι τη λήξη ισχύος της δυνατότητας ρύθμισης.

5) Η μη τήρηση των όρων της απόφασης διακανονισμών από πλευρά του οφειλέτη έχει ως συνέπεια την απώλεια του ευεργετήματος της ρύθμισης.

6) Σε περιπτώσεις όπου ο ίδιος οφειλέτης έχει περισσότερες της μιας παροχής ύδρευσης με οφειλή, η ρύθμιση πρέπει να γίνει υποχρεωτικά για το σύνολο των παροχών του, ανεξάρτητα από το ακίνητο που αυτές υδροδοτούν.

7) Οι οφειλές που θα υπαχθούν στην ρύθμιση δεν επιβαρύνονται περαιτέρω με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μέχρι την εξόφλησή τους, εφόσον τηρηθεί η ρύθμιση (προβλέπεται και στον Ν. 4038/2012, Άρθρο 3, Παρ. 8)

8) Η ρύθμιση θα είναι σε ισχύ υπό την προϋπόθεση ότι θα εξοφλούνται εμπρόθεσμα όλοι οι νέοι λογαριασμοί που θα εκδοθούν. Σε αντίθετη περίπτωση η ρύθμιση θα ακυρώνεται και θα χάνονται τα ευεργετήματα της.

9) Η διαγραφή – μείωση του ποσού για κάθε οφειλέτη που προκύπτει από την ρύθμιση που αυτός επέλεξε σύμφωνα με την παράγραφο 2, πραγματοποιείται κατά την εξόφληση της τελευταίας δόσης.

10) Η καθυστέρηση καταβολής 2 δόσεων έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης, την καταβολή του υπολοίπου της οφειλής και την επιδίωξη είσπραξής του με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα (διακοπή παροχής ύδρευσης, είσπραξη με βεβαίωση στη Δ.Ο.Υ. κλπ.)

11) Κατά την υπογραφή του συμφωνητικού αποδοχής του διακανονισμού των οφειλών του, θα γνωστοποιείται ενυπόγραφα ότι η μη τήρηση των όρων του διακανονισμού (δηλ. η εμπρόθεσμη καταβολή των δόσεων καθώς και εξόφληση όλων των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν μετά από αυτόν) θα έχει ως συνέπεια να ακυρώνεται ο διακανονισμός με τα ευεργετήματά του, θα επανέρχεται η καρτέλα των οφειλών του στην προηγούμενη κατάσταση και θα επιδιωχθεί η είσπραξη του υπολοίπου ποσού σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο».”

Επίσης για ενημέρωσή τους όσον αφορά λογαριασμούς ύδρευσης και διακανονισμούς θα μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα :

•Καλύβες 2825033442

•Βάμος 2825084284 – 2825340205

•Βρύσες 2825340317

•Καβρός 2825340600 – 2825061941

Τέλος, ενημερώνουμε τους δημότες Αποκορώνου ότι απαραίτητα στοιχεία πλέον για την συνεργασία τους και την επικοινωνία με την ΔΕΥΑ, αποτελούν το ΑΦΜ, το email και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν στο εκάστοτε ταμείο δια ζώσης ή να ενημερωθούν τηλεφωνικώς στα άνω τηλέφωνα, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείουστη διεύθυνση [email protected]».