Αίτημα παραχώρησης της έκτασης 11 στρεμμάτων από τον ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού θα υποβάλει ο δήμος Αχαρνών προκειμένου να τον διαθέσει στα ΚΤΕΛ για τη στάθμευση των λεωφορείων του, τα οποία έχουν δρομολογηθεί σε γραμμές του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «ο συγκεκριμένος χώρος θα παραχωρηθεί για περίοδο τριών ετών, ούτως ώστε να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για τη στάθμευση των λεωφορείων και όχι για αμαξοστάσιο ή συνεργείο. Τα λεωφορεία πρόκειται να σταθμεύουν εκεί μόνο τις νυχτερινές ώρες (από τις δέκα το βράδυ έως το πρωί), δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί καμία μόνιμη κατασκευή, ενώ θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός και θα υπάρξει και υπηρεσία φύλαξης».

Ο δήμος Αχαρνών μάλιστα εξασφάλισε και ανταποδοτικά οφέλη και συγκεκριμένα την αγορά δύο minibus, τα οποία θα δρομολογηθούν στη γραμμή Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία θα εξυπηρετεί δωρεάν όλους τους δημότες Αχαρνών. Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά καθώς όλο το κόστος (λεωφορεία, οδηγοί, συντήρηση, καύσιμα κτλ) θα αναληφθούν από τα ΚΤΕΛ, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Η γραμμή αυτή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, θα συνδέσει το Ολυμπιακό Χωριό με το κέντρο της πόλης και τον σταθμό ΣΚΑ Κάτω Αχαρνές, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος κινείται και για την αγορά επιπλέον δύο ηλεκτροκίνητων minibus, τα οποία με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών θα χρησιμοποιηθούν και αυτά για τη Δημοτική Συγκοινωνία.