Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Ρέθυμνο

Τελευταία ενημέρωση 23.28

Σε κατάσταση ανάγκης βρίσκονται δυο νεαρά άτομα στα ορεινά του Ψηλορείτη όπου έχει στηθεί επιχείρηση αναζήτησης και εντοπισμού τους.

Πρόκειται για δυο αγόρια περίπου 20 χρονών τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιχείρησαν να κάνουν ανάβαση στον Ψηλορείτη από την περιοχή του Λάκκου Μυγερού.

Ο ένας από τους δυο νεαρούς που είναι τραυματίας και το στίγμα του είχε γίνει γνωστό, εντοπίστηκε αργά απόψε το βράδυ με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Οι υπόλοιποι διασώστες συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό του δεύτερου 20χρονου.

Οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό περίπου στις 18.30. Αρχικά έγινε κλήση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112. Αμέσως ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου η οποία κινητοποιήθηκε χωρίς χρονοτριβή στέλνοντας πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωγείων και από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιου Γαράζου. Στις έρευνες συνδράμουν και δυο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Συνολικά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΑΚ Ηρακλείου.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη επιχείρηση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του παγετού και φυσικά του σκοταδιού.