ΕΟΦ: Ανακαλεί πασίγνωστο αντιβιοτικό φάρμακο - Τι εντοπίστηκε
Ο ΕΟΦ προχώρησε σε ανάκληση φαρμάκου FLAGYL 500 mg/cap μετά τον εντοπισμό ξένου σώματος σε μία από τις συσκευασίες της παρτίδας 41015, η οποία έχει ημερομηνία λήξης 10/2028.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, η υπεύθυνη εταιρεία για το συγκεκριμένο προϊόν, Lavipharm Α.Ε., καλείται να ενημερώσει άμεσα τους καταναλωτές και να προχωρήσει στην απόσυρση της παρτίδας από την αγορά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΥγεία | 06.03.2026 14:52ΕΟΦ: Σαρώνουν ακόμη οι ελλείψεις στα φάρμακα - Ο κατάλογος με τα σκευάσματαΕλλάδα | 10.03.2026 23:13«Συναγερμός» στον ΕΟΦ για σκεύασμα που κυκλοφορεί διαδικτυακά για τη ρύθμιση του σακχάρου
Ολόκληρη η ανακοίνωση
Ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση της παρτίδας 41015, του φαρμακευτικού προϊόντος FLAGYL 500 mg/cap με ημερομηνία λήξης 10/2028, δεδομένου ότι ανιχνεύτηκε ξένο σώμα σε μια συσκευασία αυτού.
Η εταιρεία Lavipharm Α.Ε. υποχρεούται να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να ολοκληρώσει τη διαδικασία απόσυρσης της συγκεκριμένης παρτίδας.
Τα παραστατικά που αφορούν την ανάκληση πρέπει να τηρούνται για τουλάχιστον πέντε έτη και να τίθενται στη διάθεση του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη
Ciao Γιώργο - Ένα αστέρι της σκηνής γυρίζει στον ουρανό του

«Οι Ρώσοι έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες»: Προειδοποίηση Ολλανδών για phising σε WhatsApp και Signal

Το πρώτο μήνυμα του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στον λαό του Ιράν: «Δεν θα παραιτηθούμε από την εκδίκηση - Να συνεχιστεί το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ»

Επιστήμονες ανακάλυψαν: Η Σαχάρα ήταν κάποτε πράσινη και βροχερή