Επεκτείνεται σταδιακά το σύστημα του προγραμματισμού ραντεβού μέσω ειδικής εφαρμογής για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που λαμβάνουν από τα φαρμακεία του Οργανισμού Φάρμακα Υψηλού Κόστος (ΦΥΚ) για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η σχετική δυνατότητα προσφέρεται πλέον και στους ασφαλισμένους της Θεσσαλονίκης, που εξυπηρετούνται στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6.

Η σχετική υπηρεσία, η οποία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι, έχει εξυπηρετήσει συνολικά 559 ραντεβού από ασφαλισμένους με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι παρέλαβαν τα φάρμακά τους χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές.

Το σύστημα των ραντεβού θα επεκταθεί σταδιακά σε περισσότερα φαρμακεία, ενώ το επόμενο βήμα είναι να προστεθούν περισσότερες κατηγορίες φαρμάκων, εκτός της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Οι ασθενείς μπορούν να επιλέγουν συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προσέλευσης ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr και https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/) και την εφαρμογή «Παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους».

Η είσοδος στη συγκεκριμένη εφαρμογή γίνεται και με χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας του ΕΟΠΥΥ (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στην κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ).

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανέπτυξε το σύστημα Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας, στο οποίο ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να έχει πρόσβαση στο ιστορικό των παροχών υγείας που έχουν αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτόχρονα οι ασφαλισμένοι μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή ποιες εξετάσεις και φάρμακα έχουν συνταγογραφηθεί στο ΑΜΚΑ τους αναγνωρίζοντας τυχόν λάθη ή απάτες.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βασίλης Πλαγιανάκος δήλωσε σχετικά: «Μετά από την επιτυχία της πιλοτικής λειτουργίας των προγραμματισμένων παραλαβών (με ραντεβού) ΦΥΚ από το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥστο Μαρούσι ξεκινούμε ραντεβού και για τους δικαιούχους της Θεσσαλονίκης. Στόχος μας είναι σταδιακά η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε όλη την χώρα. με την επέκταση του μέτρου των ραντεβού και σε άλλα φαρμακεία».

Ειδήσεις σήμερα

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Σύνοδος Κορυφής: Ελπίδες συμβιβασμού βλέπουν Μέρκελ - Μακρόν - Ρούτε

Η Dua Lipa ονειρεύεται την «Μεγάλη Αλβανία» μέχρι την Πρέβεζα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr