Άλλοι 13 κάτοικοι της Χίου περιλαμβάνονται στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από έρευνα της Ασφαλείας για τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στο νησί στις 26 Φεβρουαρίου, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή άλλων εννέα μεταξύ των οποίων είναι και αιρετοί!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η εμπλοκή των 13 σε έκνομες ενέργειες κυρίως σε βάρος αστυνομικών ταυτοποιήθηκε από το οπτικό υλικό και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου δικογραφία με κατηγορίες για διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, πρόκληση φθορών και σωματικών βλαβών, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι εννέα που βρίσκονται υπό έρευνα είναι αιρετοί και απλοί πολίτες με ενεργό συμμετοχή τόσο στη Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου όσο και στην Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα και φέρονται ότι καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποίηση έξω από τα ξενοδοχεία που διέμεναν τα ΜΑΤ.

Από την ως τώρα έρευνα της Ασφαλείας που συνεχίζεται, έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 29 Έλληνες εκτός των εννέα. Μάλιστα, η δίκη τους είχε οριστεί για τις 30 Απριλίου, όμως θα αναβληθεί καθώς τα δικαστήρια είναι κλειστά λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

**[Ειδήσεις σήμερα:

Κάτοικοι της Χίου διεκδικούν αποζημιώσεις ύψους… €422.000 για ζημιές που προκάλεσαν πρόσφυγες!
](https://news.google.com/u/0/publications/CAAqBwgKMKPEiAswlKKHAw?hl=el&gl=GR&ceid=GR:el)[«Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις το τελευταίο 24ωρο - 15 συλλήψεις για ανοιχτά μαγαζιά! ](/greece/article/999686/metra-gia-ton-koronoio-vrohi-ta-prostima-gia-askopes-metakiniseis-15-sullipseis-gia-anoihta-magazia/)**
Άγριος ξυλοδαρμός στο Αγρίνιο: Τον έδειραν 20 άτομα επειδή τα… στραβοκοίταξε!