Ένταση επικρατεί στο Σύνταγμα καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν επεισόδια.

Αγνωστοι έριξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και αυτές απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει. Η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική με τον κόσμο να προσπαθεί να προφυλαχθεί.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχουν γίνει 9 συλλήψεις 8 προσαγωγές.

Δημοσιογράφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς, οι οποίοι με φωνές ζητούσαν τις ταυτότητές τους και μάλιστα ένας από αυτούς έσπρωξε δημοσιογράφο του “Πρώτου Θέματος”.

Παράλληλα, εγκλωβισμένοι ήταν αρκετοί οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από τη μία οι κεντρικοί δρόμοι είναι κλειστοί λόγω επεισοδίων και από την άλλη, αρκετοί παράδρομοι είναι κλειστοί λόγω “Μεγάλου Περιπάτου”. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο “Π”, αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλους για ώρα μέχρι να μπορέσουν να βρουν μια διέξοδο.

Τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών, που πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι τη Βουλή, ήταν «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους».