Πολιτική ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επενδυτική πολιτική

Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιθυμεί να βάλει ένα τέλος στη λαθρομετανάστευση και στην εγκατάσταση όλων των παράνομα εισελθόντων στη χώρα, αλλά επιχειρεί με χίλιους τρόπους να τη νομιμοποιήσει, συνεχίζοντας την πολιτική και τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Προεκλογικά υποσχέθηκε κλειστά κέντρα κράτησης, ενώ πουθενά στο πρόγραμμά της δεν υπήρχαν οι πρακτικές του Μηταράκη να διασπείρει τους λαθρομετανάστες σε όλη την επικράτεια ιδρύοντας παντού μουσουλμανικά χωριά χιλιάδων κατοίκων. Δεν υπήρχε πουθενά στις εξαγγελίες της ότι θα μοιράζει αθρόα άσυλα, ότι θα παραταθούν τα προγράμματα στέγασης ΕΣΤΙΑ και ΗΛΙΟΣ, ότι θα βαφτιστούν οι λαθρομετανάστες πρόσφυγες και ότι όλοι αυτοί που μπαίνουν παράνομα θα έχουν ένα σωρό δικαιώματα, επειδή απλά κατέθεσαν αίτηση ασύλου.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στον ελληνικό λαό και στους πολίτες χαράτσια προκειμένου να χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τους λαθρομετανάστες. Πρόσφατο παράδειγμα, η υπουργική απόφαση που δίνει 40.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στο ΕΣΤΙΑ ΙΙ. Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη δωρεάν στέγαση των λαθρομεταναστών, καθώς και τις ακόλουθες παροχές: «1. Ενημέρωση, συμβουλευτική και υποστήριξη σχετικά με διαδικασίες που αφορούν τον ωφελούμενο, όπως την ενημέρωση για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του, την εγγραφή σε δομές της δημόσιας εκπαίδευσης και τη διεκπεραίωση διαδικασιών για την υγειονομική περίθαλψη, την εγγραφή στο φορολογικό Μητρώο, το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, την κοινωνική ασφάλιση, την εγγραφή σε οργανισμούς προώθησης της απασχόλησης ή κοινωνικής προστασίας. 2. Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες του ωφελούμενου». Μπαίνουν δηλαδή παράνομα στη χώρα και παίρνουν δωρεάν διαμέρισμα, σίτιση, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, τραπεζικό λογαριασμό, μέχρι και ψυχολόγο.

Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εκταμιεύει χρήματα που προέρχονται από τους φόρους μας και αφορούν υποδομές, δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία κ.τ.λ. Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι ο εποικισμός της χώρας και η πληθυσμιακή της αλλοίωση είναι έργο υποδομής. Είναι υποδομή όντως, αλλά μόνο για αυτούς που επιβουλεύονται τη χώρα. Δεν θα επωφεληθούν οι Eλληνες από αυτό, οι οποίοι καλούνται εν μέσω σοβαρότατης οικονομικής κρίσης να πληρώσουν την καταστροφή τους. Κάποιοι στη χώρα, αλλά και έξω, έχουν ανακαλύψει το λεφτόδεντρο, από το οποίο κόβουν λεφτά για να επιχορηγούν τη λαθρομετανάστευση, παρέχοντας υπηρεσίες και δικαιώματα στον υπερπληθυσμό της Ασίας και της Αφρικής, που μας βλέπει ως άλλο Ελντοράντο. Oποιος διαμαρτυρηθεί είναι ρατσιστής, φασίστας, ακροδεξιός, ενώ όλως περιέργως πονόψυχοι αντιρατσιστές αλληλέγγυοι είναι όσοι έχουν πλουτίσει και όσοι επωφελούνται από αυτή την πολιτική. Επένδυση η νομιμοποίηση της λαθρομετανάστευσης, επενδυτές οι λαθρομετανάστες. Και οι Eλληνες, κύριε; Τι είναι οι Eλληνες;


*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle


ΠΗΓΗ