Οι Γερμανοί… ξανάρχονται στην Κρήτη, για καλό σκοπό · για να ζήσουν ένα μοναδικό τριήμερο γεύσης κι επαφής με τα εκλεκτά προϊόντα του νησιού, στον… ομφαλό της Μεσογειακής Διατροφής/Κουζίνας!

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», έχει προσκαλέσει και θα φιλοξενήσει στην Κρήτη, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους από τη χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Το πρόγραμμα υλοποιείται, με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.

Δεκατρείς εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Γερμανία θα φιλοξενηθούν στο νησί μας από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2020, με στόχο να επισκεφτούν παραγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και να γνωρίσουν τα προϊόντα του τόπου μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εμπορικές συναντήσεις (τη Δευτέρα 24/02, στο συνεδριακό χώρο του Lato Boutique Hotel, στο Ηράκλειο), με απώτερο σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. 44 κρητικές επιχειρήσεις, και από τους τέσσερις νομούς, μέλη της Αγροδιατροφικής, έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.

Βάσει των εκτιμήσεων που υπάρχουν, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 300 Β2Β συναντήσεις.