Επιμένει στην παραίτησή του, με δήλωσή του στο Ράδιο Κρήτη, ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κ.Δημήτρης Γεωργόπουλος από τη θέση του συντονιστή των ΜΕΘ όλης Κρήτης, εξαιτίας της προκήρυξης για τη στελέχωση της νέας ΜΕΘ, που αποκλείει που τους εξειδικευμένους Εντατικολόγους και επιτρέπει τους ανειδίκευτους γιατρούς να τη στελεχώσουν.

“Δεν τίθεται θέμα αποδοχής ή όχι της παραίτησής μου. Προσέφερα εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως συντονιστής και επιμένω στην παραίτησή μου”, είπε ο κ. Γεωργόπουλος.

Το θέμα της προκήρυξης και των όρων αυτής, έχει προκαλέσει σάλο στο Ηράκλειο.

Χθες η 7η ΥΠΕ Κρήτης δεν είχε κάνει δεκτή την παραίτηση ενώ έδωσε διευκρινήσεις μετά τις έντονες αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητα για το ζήτημα που δημιουργήθηκε.

Η αντίδραση του κ Γεωργόπουλου ήταν οξεία με τη γνωστοποίηση του περιεχομένου της προκήρυξης καθώς, όπως περιέγραψε με ανάρτησή του, ανοίγει ο δρόμος οι θέσεις επιμελητών της νέας μονάδας να να καλυφθούν από ανειδίκευτους γιατρούς με παράλληλο αποκλεισμό ειδικευμένων Εντατικολόγων.

Από την πλευρά της, η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι η προκήρυξη αφορά τις 10 εκ των συνολικά 15 θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού που έχουν θεσπιστεί για τη λειτουργία της μονάδας, η οποία αποτελεί “πρότυπη μονάδα, την πρώτη “διασυνδεόμενη στην Ελλάδα και αποτελεί δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος”. Αναφορικά με τις ειδικότητες επισημαίνεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται οι ειδικότητες Παθολογίας και Αναισθησιολογίας, καθώς βρίσκονται σε έλλειψη, και το αντίθετο θα οδηγούσε σε αποδυνάμωση αναισθησιολογικών τμημάτων και μείωσης αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων ή ακόμη και κλεισίματος άλλων ΜΕΘ του νησιού.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν ιατρικοί κύκλοι μια “πρότυπη” ΜΕΘ και μάλιστα στη ναυαρχίδα των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Κρήτης, το ΠΑΓΝΗ, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ανειδίκευτους και χωρίς εμπειρία γιατρούς… Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζελείου Ανέστης Κιούλπαλης, ο οποίος χαρακτηρίζει “ανήκουστο” το γεγονός μια νέα ΜΕΘ και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας να λειτουργήσει χωρίς εξειδικευμένους εντατικολόγους, αναισθησιολόγους και παθολόγους.