Χθες (20/11) ένας φοιτητής του Πάντειου Πανεπιστημίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από επίθεση, που δέχτηκε κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης φοιτητών, μια φοιτήτρια μπουγελώθηκε από τα ίδια άτομα και κοντά στους 450 φοιτητές έτρεχαν έντρομοι να βγουν από την αίθουσα. Οι άγνωστοι νεαροί εισέβαλλαν ξαφνικά στην αίθουσα,που γινόταν η συνέλευση, φορώντας κράνη και κρατώντας ξύλα επιθέτηκαν στους φοιτητές, οι οποίοι έτρεχαν στην αυλή για να σωθούν και στη συνέχεια έφυγαν ανενόχλητοι.

Ανάλογα επεισόδια έγιναν και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την ώρα, που γινόταν η Συνέλευση των φοιτητών, όταν εμφανίστηκε μια ομάδα ατόμων, που επιτέθηκε στους φοιτητές. Ακολούθησε ένταση και κάποιοι πιάστηκαν στα χέρια χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί. Και στα δυο ιδρύματα οι φοιτητές δήλωσαν ότι φοβούνται ακόμη και να μιλήσουν στις συνελεύσεις καθώς δεν ξέρουν ποιος μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στην αίθουσα και να επιτεθεί.

Σήμερα και στα δυο πανεπιστήμια η κατάσταση είναι τεταμένη, ενώ οι φοιτητές αρνούνται να μιλήσουν επώνυμα καθώς όπως θα το «πληρώσουν ακριβά»

Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο η επίθεση έγινε όταν μία ομάδα ατόμων, εισέβαλε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, που γινόταν η Συνέλευση των φοιτητών, προκειμένου να παρέμβουν. Οι φοιτητές προσπάθησαν να τους διώξουν ακολούθησε ένταση, ενώ στη συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια. Τελικά η Γενική Συνέλευση των φοιτητών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία (με ψήφους 240 έναντι 230) να μην γίνει κατάληψη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΕΛΛΑΔΑ21.11.2019 07:24ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου - «Το στέκι θα είναι πάντα δικό μας»ΑΣΟΕΕ: Ανακατάληψη του υπογείου - «Το στέκι θα είναι πάντα δικό μας»

Πάντειο

Στο Πάντειο τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο Συντονιστής της Συνέλευσης έδωσε το λόγο σε φοιτητές μέλη της ΔΑΠ να αναπτύξουν τα επιχειρηματά τους, όπως είχαν κάνει προηγουμένως και οι υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις. Ξαφνικά στην αίθουσα εμφανίστηκαν άτομα με κράνη και ρόπαλα και επιτέθηκαν σε φοιτητές. Στο αμφιθέατρο επικράτησε πανικός και οι νέοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο, ενώ ένας σπουδαστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οπως κατήγγειλε φοιτητής, κάποιος από τους «αναρχικούς» μίλησε για αντίποινα σε βάρος φοιτητών της ΔΑΠ, λόγω της τεταμένης κατάστασης στα Εξάρχεια. Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν,oταν μια φοιτήτρια από τη ΔΑΠ ,θέλησε να πάρει το λόγο σχετικά με την κατάληψη και ανέβηκε στο βήμα. Εκείνη τη στιγμή, οι άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα, την μπουγέλωσαν και την ανάγκασαν να κατέβει. Ακολούθησε κυνηγητό της ίδιας και άλλων φοιτητών που τη προστάτευαν έξω από την αίθουσα. Στη συνέχεια επικράτησε γενικός πανικός καθώς στον χώρο υπήρχαν σχεδόν 400 άτομα, τα οποία κινδύνεψαν να ποδοπατηθούν.