Ελλάδα Κόσμος

ΕΠΙΣΗΜΟ! Τα προβλήματα και η παγκόσμια «λύση» που έρχεται…


Η μία είδηση διαδέχεται την άλλη με το που μπήκε το 2021!

Λίγο πριν το «ψηφιακό ραντεβού» πολιτικών ηγετών (μεταξύ αυτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης) με τον φερόμενο ως εμπνευστή της «Μεγάλης Επανεκκίνησης», Klaus Schwab, παρουσιάστηκε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και δείχνει ότι οι επιδημίες από μολυσματικές ασθένειες (βλ. κορωνοϊός) η πολιτική αναταραχή, η οικονομική ύφεση και η κλιματική κρίση, όπως την ονομάζουν, συνθέτουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αναμένεται να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τον κόσμο τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ετήσια έκθεση του WEF για τους κινδύνους δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, ενώ στην έρευνα συμμετείχαν τα τουλάχιστον 650 μέλη του Φόρουμ, που προέρχονται από επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και τον πανεπιστημιακό χώρο.

Το WEF ανέφερε ακόμη ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποτυχίες της κυβερνοασφάλειας αποτελούν επίσης βασικούς κινδύνους, ενώ βάρος δίνεται και στην ανθρώπινη συμπεριφορά εις βάρος του… περιβάλλοντος καθώς και στα όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, καταστρέφοντας τις όποιες υποδομές, τις οποίες χρειάζεται η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» για να πετύχει».

Δεν αποτελεί έκπληξη, πως ως βασική αιτία της επιδείνωσης των προαναφερθέντων κατονομάζεται ο COVID 19.

Ο κίνδυνος που προκαλούν οι λοιμώδεις ασθένειες κατατάσσεται τώρα στην πρώτη θέση, ενώ το 2020 βρισκόταν 10η θέση.

To Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του τις απειλές, οι οποίες αναζητούν «παγκόσμια λύση», την οποία θα προσφέρει, σύμφωνα με το WEF, η παγκόσμια συνεργασία και η «μεγάλη επανεκκίνηση», η οποία, όπως θα δούμε στο προσεχές μέλλον, ενδεχομένως χρειαστεί έναν ηγέτη να την ρυθμίσει.


ΠΗΓΗ

Δείτε επίσης: