Επίσκεψη κλιμακίου του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Επίσκεψη κλιμακίου του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης στον Περιφερειάρχη Κρήτης

Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στην Κρήτη και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, για να συζητήσουν την τρέχουσα μεταναστευτική κατάσταση και την υλοποίηση του προγράμματος «Εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Μέτρων Επανένταξης καθώς και Λειτουργία Δομής Φιλοξενίας Αιτούντων Εθελούσιας Επιστροφής» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2024.

Το κλιμάκιο του ΔΟΜ αποτελούνταν από την Μπέτυ Φερεντίνου (υπεύθυνη προγραμμάτων εθελούσιων επιστροφών και επανένταξης), τον Θάνο Γεωργίου (συντονιστής τμήματος περιφερειακών υπαλλήλων) και τη Μαρία Παπαδάκη (περιφερειακός υπάλληλος).

Ο ΔΟΜ πραγματοποιεί επισκέψεις και ενημερώνει για τις εθελούσιες επιστροφές και επανένταξη σε τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την επέκταση του δικτύου συνεργασίας με διάφορους φορείς και την συνεχή ροή πληροφόρησης για το πρόγραμμα. Από τον Σεπτέμβριο του 2024, ο ΔΟΜ έχει βοηθήσει περισσότερους από 1.450 επωφελούμενους να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους.

Το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ΤΑΜΕΥ – Με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησαν για την ενημέρωση επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει το σημαντικό έργο του ΔΟΜ στο νησί.