κηδεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΆΦΟΥΣ

Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας Συγκίνηση στην τελετή απόδοσης τιμών στο Πεντάγωνο

Ακολούθησε τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας για τον επισμηναγό

Τελετή απόδοσης τιμών στον επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Παπάγου κατά την έπαρση της σημαίας (ώρα 7:30 π.μ.), παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης στον ιερό ναό Παναγιάς Παντάνασσας.

Αργότερα, στις 11:00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο επισμηναγό, Επαμεινώνδα Κωστέα, που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροπλάνο τύπου Τ-2 με το οποίο πραγματοποιούσε την τελευταία εκπαιδευτική πτήση συνετρίβη, κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Φως στα αίτια της τραγωδίας, προσπαθούν να ρίξουν, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με Αεροπορικές Πηγές, ήταν μια πτήση συντήρησης του εκπαιδευτή, που συμβαίνει σε περίοδο εορτών ή το καλοκαίρι όταν λείπουν οι Ίκαροι. Τότε οι εκπαιδευτές εκμεταλλεύονται τον χρόνο και κάνουν συντήρηση της επιχειρησιακής τους ικανότητας για να είναι ετοιμοπόλεμοι, όποτε και αν απαιτηθεί. Ωστόσο, δεν ήταν άσκηση ρουτίνας.

Ο άτυχος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας συμμετείχε σε άσκηση εγγύς αεροπορικής υποστήριξης μαζί με ακόμα δύο αεροσκάφη, που αφορούσε αρχικά αποστολή αναχαίτισης στο Αιγαίο και στη συνέχεια την προσβολή αεροδρομίου σε μεσαίο και χαμηλό ύψος. Πρόκειται για μια δύσκολη άσκηση, που γίνεται σε ρεαλιστική βάση και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος, καθώς γίνεται σύμφωνα με τους ιπτάμενους «όπως ακριβώς θα χρειαστεί να πολεμήσεις».