Δύο μαθητές δημοτικού υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα σε πρόσωπο και στήθος και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα επιστημονικό πείραμα που διεξήχθη σε εξωτερικό χώρο με ισχυρούς ανέμους και πήγε στραβά σε σχολείο στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ.

Ήταν μεταξύ των 11 μαθητών και ενός ενήλικα -που πιστεύεται ότι ήταν ο δάσκαλός τους- που τραυματίστηκαν στο δημόσιο σχολείο Manly West σήμερα, Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 21.11.2022 13:37Οδηγός μαφιόζου της Νάπολης δολοφόνησε τρεις ιερόδουλες στη Ρώμη - Συνελήφθη από την αστυνομία

Ένας από τους μαθητές με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο παίδων Westmead, ενώ ο άλλος μαθητής μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, όπως μεταδίδει η Guardian. Οι υπόλοιποι εννέα μαθητές μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Royal North Shore και Northern Beaches. Ο ενήλικας εισήχθη επίσης στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Οι μαθητές της 5ης τάξης συμμετείχαν σε μια επίδειξη φυσικής για τη δημιουργία ενός «μαύρου φιδιού» ή «φιδιού ζάχαρης» με μαγειρική σόδα, ένα μείγμα ζάχαρης και ένα επιταχυντικό.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του NSW Ambulance, Phil Templeman, δήλωσε ότι ο άνεμος είχε παρασύρει κάποια υλικά και προκάλεσε τους τραυματισμούς. «Λάβαμε πολλές κλήσεις που ανέφεραν ότι ορισμένα παιδιά είχαν υποστεί εγκαύματα κατά τη διάρκεια ενός επιστημονικού πειράματος, το οποίο διεξαγόταν έξω», δήλωσε.

«Οι σημερινοί ισχυροί άνεμοι επηρέασαν το πείραμα και παρέσυραν κάποια από τα υλικά. Τα παιδιά υπέστησαν εγκαύματα στο πάνω μέρος του σώματος, στο στήθος, στο πρόσωπο και στα πόδια. Ευτυχώς, η πλειονότητα των μαθητών δεν τραυματίστηκε σοβαρά».

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται στο σχολείο για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Τι είναι το πείραμα «μαύρο φίδι»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ