Με τον εντεταλμένο σύμβουλο αγροτικών θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας Νεκτάριο Παπαδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τα κρίσιμα προβλήματα των παραγωγών λόγω της τρέχουσας κατάστασης και τόνισε:

«Η στήριξη μου στον αγροτικό κλάδο είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Ζούμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που επιφέρει πολλαπλά πλήγματα στους παραγωγούς. Παραμένω δίπλα τους για να υποστηρίξω κάθε άμεση ή μελλοντική διεκδίκησή τους.»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος απηύθυνε επιστολές στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βορίδη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη ζητώντας την προστασία των παραγωγών και άμεσα μέτρα στήριξής τους.

Αναλυτικά η επιστολή προς τους υπουργούς:

«Ιεράπετρα 26-03-2020

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο υγειονομικού συναγερμού που διανύει η χώρα μας με τις πολλαπλές επιπτώσεις σε όλους τους επαγγελματίες οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα τους και να εξασφαλίσουμε την αξιοπρεπή τους διαβίωση και μετά το πέρας της παρούσας κατάστασης.

Οι παραγωγοί των θερμοκηπιακών καλλιεργειών (κηπευτικών και ανθοκομικών) στον Δήμο Ιεράπετρας βρίσκονται σε μία πολύ δυσμενή κατάσταση καθώς ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση της παραγωγής η ζήτηση έχει καταρρεύσει και ταυτόχρονα με την κρίση τιμών που έχει ξεσπάσει έχει δημιουργηθεί στους παραγωγούς τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Επιπλέον, τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών του Δήμου Ιεράπετρας που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές στην Αθήνα, οι οποίοι έχουν αποκλειστεί από τις αγορές με αποτέλεσμα εκατοντάδες τόνοι προϊόντων να παραμένουν αδιάθετοι σε αποθήκες προξενώντας τους μεγάλη οικονομική καταστροφή.

Ως εκ τούτου αιτούμαι να ληφθούν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα στήριξης των παραγωγών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών και να σταθείτε αρωγός στις όποιες διεκδικήσεις τους που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα στις τρέχουσες και τις μελλοντικές καλλιεργητικές περιόδους.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης»