Επειδή τα προβλήματα πλήρους αποστελέχωσης (όχι υποστελέχωσης) των δήμων, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες υπολειτουργίας, καθιστώντας ανίσχυρους τους ΟΤΑ, για να υλοποιήσουν τις αρμοδιότητες που τους έχουν εκχωρηθεί και δίχως προς το παρόν να διαφαίνεται από το αρμόδιο υπουργείο διάθεση αντιμετώπισης των διογκούμενων προβλημάτων που έχουν ανακύψει, ο ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σε επιστολή που απέστειλε στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ Κρήτης (16/8/2021), ζητά να αναληφθούν άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες.

Στην επιστολή που δίδεται σήμερα στην δημοσιότητα, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση ενώ υπάρχει καταγραφή συγκεκριμένων προτάσεων που θα πρέπει να αξιολογηθούν.

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, διευκρινίζει ότι η δημοσίευση της επιστολής αποσκοπεί κυρίως στην ενημέρωση των δημοτών, προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο σημειώνονται τραγικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων και δράσεων. Μάλιστα, όπως τονίζει η δημοτική αρχή, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και την παρακάτω επιστολή, επιχειρεί να παροτρύνει τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ να πάρουν θέση στο σημαντικό αυτό θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων - Στο επίκεντρο της πανδημίας η Κρήτη (Βίντεο)

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με Δήμαρχο Ιεράπετρας

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για εμβολιασμένους και μη