Με την πρόεδρο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου κα. Κατερίνα Τσικαλουδάκη και τον ανθοπαραγωγό κ. Γιάννη Γαϊτάνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Ο κλάδος της ανθοκομίας υφίσταται τεράστιο πλήγμα λόγω της παρούσας κατάστασης με την εξάπλωση του κορονωϊού, καθώς η ζήτηση μειώθηκε δραματικά και η παραγωγική διαδικασία στα άνθη δεν είναι ευμετάβλητη.

Ο Δήμαρχος σε στήριξη των προσπαθειών του κλάδου απηύθυνε και ο ίδιος επιστολή στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη ζητώντας άμεσες ενέργειες και προστασία του κλάδου.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει η Κυβέρνηση να αξιολογήσει τη ζημιά που υφίσταται κάθε επαγγελματικός κλάδος ανάλογα τις ιδιαιτερότητές του και να λάβει ανάλογα μέτρα στήριξης.»

Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Εν μέσω της κρίσιμης περιόδου που διανύουμε με την εξάπλωση του κορωνοϊού οφείλουμε να υπερασπιστούμε ισότιμα τα δικαιώματα όλων όσων έχουν άμεσες οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κλάδος της ανθοκομίας λόγω της μη δυνατότητας χρονικής ρύθμισης ή χρονικής μεταβολής της παραγωγικής διαδικασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ζήτησης λόγω συνθηκών πλήττεται άμεσα και εις βάθος προκαλώντας σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες.

Ως εκ τούτου αιτούμαι την συμπερίληψη του κλάδου στις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν πιθανών οικονομικών μέτρων που θα προκύψουν λόγω της έκτακτης ανάγκης και την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων.»