«Επιστροφή της φύλαξης στους δικαστές» ζητεί η πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων

Ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των δικαστηρίων και τον δικαστικών λειτουργών ζητά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη, στον απόηχο του χθεσινού περιστατικού με την αποστολή φακέλου-βόμβας στο γραφείου προέδρου Εφετών μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη voria.gr σε δηλώσεις της έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης κ. Στενιώτη ανέφερε ότι η Ένωση καταδίκασε «την τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια» και τόνισε ότι πρώτη φορά φτάνει στα χέρια δικαστή ένας εκρηκτικός μηχανισμός «που σημαίνει ανασφάλεια και ότι τα μέτρα φύλαξης είναι ελλιπή. Η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, στην οποία ως Ένωση έχουμε προσφύγει πολλές φορές, ώστε να γίνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας και φύλαξης των δικαστικών μεγάρων και των δικαστών».

Η κ. Στενιώτη αναφέρθηκε και στους τρόπους, από τους οποίους έχει κανείς πρόσβαση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και άφησε αιχμές για τον περιορισμό των συνοδών-αστυνομικών μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Η μαγνητική πύλη εδώ στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αρκετή, υπάρχει πρόσβαση κι από άλλες εισόδους. Για δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνται με υποθέσεις που έχουν επικινδυνότητα, πρέπει να αυξηθούν τα μέτρα φύλαξής τους, τα οποία έχουν περιοριστεί μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού εδώ στη ΔΕΘ ώστε οι αστυνομικοί να βγουν στον δρόμο», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο θεσμικός ρόλος του δικαστικού λειτουργού ενέχει επικινδυνότητα, επομένως μπορούν συνοδοί-αστυνομικοί να φύγουν από επιχειρηματίες που έχουν τη δυνατότητα ιδιωτικά να έχουν φύλαξη, ενώ ο δικαστής δεν έχει», τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να επανέλθουν αλλά μόνο για δικαστές που ασχολούνται με υποθέσεις με επικινδυνότητα.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων στη ναυτιλιακή εταιρεία - Η πρώτη εκτίμηση για το κίνητρο του δράστη

f530bdb8-bf88-44c2-940b-42844acc60ec.jpg

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στο υπουργείο Εργασίας

eccbb9b1-a754-4c0a-8480-2eeb7bfc6fc0.jpg

Ο Σεμπαστιάν Αλέ έριξε κλοτσιά στον καρκίνο - Η μεγάλη μάχη που έδωσε μέσα απ' τα δικά του λόγια

3ac129df-e944-437b-bc45-cfce4b579e94.jpg

Ο άνθρωπος διαλύει τη Γη: Μεταναστευτικά ζώα απειλούνται με εξαφάνιση - Ανησυχητικά στοιχεία

1f7d2d95-fef2-427b-871f-b4f7869b3a33.jpg