ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχείρηση της ΜΙΤ στο Καστελόριζο; Τι δείχνει το βίντεο των Τούρκων που συνελήφθησαν

Ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια -Κολύμπησαν με βατραχοπέδιλα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καστελόριζο, καθώς οι ελληνικές αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα, που είχαν πάνω τους οι δύο Τούρκοι που έφτασαν την Δευτέρα κολυμπώντας, από τα τουρκικά παράλια, στο Καστελόριζο και συνελήφθησαν.

Ο ένας μάλιστα είχε προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψης, μπαίνοντας σε πλοίο της γραμμής και συνελήφθη στη Ρόδο.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν περίεργες κινήσεις στο Καστελόριζο που προκάλεσαν την κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV και η δημοσιογράφος Γεωργία Λαγού, εντοπίστηκαν από τις αρχές στο Καστελόριζο δύο Τούρκοι που κολυμπούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφτασαν κολυμπώντας στο Καστελόριζο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους στα κινητά τηλέφωνα των δύο Τούρκων. Ο ένας κρατείται στη Ρόδο και ο άλλος στο Καστελόριζο.

Το βίντεο

Το Open αποκαλύπτει το βίντεο που τράβηξε ένας από τους δύο μόλις πάτησε στο Καστελόριζο, ενώ όπως φαίνεται υπάρχει το στίγμα με το ακριβές σημείο, κάτι με το οποίο ασχολούνται οι Αρχές για να ανακαλύψουν για ποιον λόγο υπάρχουν τόσες λεπτομέρειες.

Σε αυτό λέει ότι… θαυμάζει τις ομορφιές του νησιού και την όμορφη αρχιτεκτονική, αλλά αυτό που τράβηξε το ενδιαφέρον των Αρχών, είναι ότι είχε πάνω «καρφιτσωμένο» το στίγμα, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονταν.

Στο νησί έχει μεταβεί η κρατική ασφάλεια που θα ασχοληθεί με τους δύο Τούρκους.

Σημειώνεται ότι οι δύο Τούρκοι κολυμπούσαν με βατραχοπέδιλα και μάσκα, ενώ είχαν μαζί τους σε μια τσάντα μια αλλαξιά ρούχα, μια πυξίδα και δύο μαχαίρια.



Πηγή: warnews247.gr